18. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvad er bæredygtighed egentlig?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad er bæredygtighed egentlig?
Debat Faxe - 12. oktober 2021 kl. 12:42

Af Randi Onsberg Johanssonbyrådskandidat for Socialdemokratiet, Vestergade 17, Faxe

Vi hører det ofte - den der bæredygtighed. Men hvad er det i virkeligheden for en størrelse? For vi vil jo også gerne leve, vi vil gerne rejse - det hele. Men kan vi det, hvis vi skal være bæredygtige?

Her i kommunen har vi fantastisk mange projekter i gang for vores fællesskab og livskvalitet - og fælles for mange er, at vi naturligvis gerne vil tænke bæredygtigt.

Hvordan kobler man bæredygtighed og levestandard? Det hele er pludseligt uoverskueligt, vi vil helst ikke undvære - og så skal jeg nævne en af de styrende faktorer i, hvorfor vi får svært ved at nå i mål som det er nu. Økonomien! Omlægning til bæredygtighed er dyrt, og jeg tror desværre stadig at det for mange er afgørende for både økologi og bæredygtighed, hvor høj prisen er.

Svaret er efter min mening nytænkning, omprioritering af midler og i virksomhederne samt en større indsats i hver vores rolle, fra borger til myndighed samt at vi arbejder hårdere på samarbejde med flere parter. Og så skal vi naturligvis sætte krav som samfund. Krav til vores virksomheder og os selv som borgere, samt vores myndigheder - krav om at bæredygtighed, og ikke kun prisen, bliver bærende for valg af produkt.

Rejser du til udlandet i år?