7. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Huspriserne falder på landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Huspriserne falder på landet
Opdateret 24. oktober 2019 kl. 19:19
Debat Faxe - 24. oktober 2019 kl. 19:05
Af Heidi Zethof Egedevej 156, Frenderup, Faxe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg var til byrådsmøde torsdag 10. oktober hvor jeg benyttede mig af spørgetiden.

Det drejer sig om, at Plan & Kultur udvalget har lavet nogle retningslinjer for opførsel af solcelleparker i kommunen, som er ukonkrete. Disse retningslinjer har byrådet vedtaget.

Der ligger i øjeblikket mange ansøgninger fra bl.a. godserne i kommunen, som nogle steder, vil plastre den skønne natur til med solcelleparker.

Med Bregentved, Tyggevælde Gods og Lystrup Gods alene, bliver Faxe kommune dækket med ca. 560 hektar solcelleanlæg, hvis tilladelserne gives. (Gisselfeld Gods og andre landmænd vil også søge)

Med de ukonkrete retningslinjer, risikerer vi alle der bor på landet, at blive nabo til et solcelleanlæg. Det vil for borgerne betyde en væsentlig forringelse af huspriserne. I et eksempel er et hus vurderet til at falde en halv million kroner, hvis der gives tilladelse til solcelleanlæg på marken ved siden af det pågældende hus.

Lystrup Gods har søgt om tilladelse til at anlægge solcelleparker i flot kuperet terræn på markerne langs Margueritruten, ved Jomfruens Egede.

I kommuneplanen står der om de områder; Overordnet er stort set samtlige arealer tilhørende Lystrup og Jomfruens Egede godser omfattet af kommuneplanens udpegning for særligt bevaringsværdige landskaber, hvor større tekniske anlæg generelt set bør undgås.

- Ser kommunen bort fra bevaringsværdigt landskab, og giver tilladelse til solcelleparker, trods der står, at større anlæg på disse områder skal undgås?

- Må solcelleanlæg placeres i naturområder? Eller skal de kun placeres ved industri eller langs motorveje?

- Hvad skal minimumsafstanden fra et solcelleanlæg til nærmeste nabo være?

- Hvor store må arealerne højst være?

- Hvor meget af kommunen skal højst være dækket af solceller?

Når anlæggene placeres langs motorveje og i eller nær industrielle områder, mener jeg, at det er fint. Dette link er Landskabskarakteranalyser for Faxe Kommune karakterområde 5, hvori analysen direkte fraråder at ændre på områdets karakter. https://www.faxekommune.dk/sites/default/files/bilag/karakteromraade_5_-_lystrup_moraene-_og_herregaardslandskab.pdf.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?