19. oktober 2019
Der fortsat er vide rammer for fuglehold i landzone, skriver Eli Jacobi Nielsen (DF). Arkivfoto
Der fortsat er vide rammer for fuglehold i landzone, skriver Eli Jacobi Nielsen (DF). Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hønseregulativet kort fortalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hønseregulativet kort fortalt
Debat Faxe - 19. maj 2019 kl. 08:47
Af Eli Jacobi Nielsen (DF) Gruppeformand og formand for teknik- og miljøudvalget Prins Buris Vej 19, Karise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter at kritikere i medierne har kaldt det nye hønseregulativ for både formynderisk og dybt håbløst, er det på tide at påpege nogle simple kendsgerninger:

I forhold til det gamle regulativ fra 2009 er der alene tilføjet enkelte bemærkninger om hvad kommunen kan gøre, f.eks. kræve yderligere rottesikring, at indhegninger skal være tætte, at støjisoleringen skal svare til 100 millimeter isoleringsmateriale, og at kommunen kan afvise at behandle klager over støj- og lugtgener fra fuglehold, hvis det anses for at være af underordnet betydning for miljøbeskyttelsen.

Det sidste punkt sikrer, at der ikke skal anvendes unødige ressourcer på bagatelagtige sager.

Der er altså ikke tale om skærpede regler, hverken med hensyn til afstandskrav mod naboer eller sengetider for hønsene, det er f.eks. fortsat muligt at indhegne hele græsplænen og lade hønsene gå der, så længe der er 2,5 meter skel og 10 meter til nærmeste nabobeboelse.

Hvis man finder reglerne »dybt håbløse« eller i modstrid med dyrevelfærden, kan det undre, at man ikke for længst har påklaget regulativet fra 2009, der har jo været rigelig tid og lejlighed til det, ikke mindst hvis man har siddet i byrådet en del af tiden.

For den neutrale tilskuer til debatten er det væsentligt at påpege, at regulativet alene er gældende for fuglehold i byzone, byområde og sommerhusområder, således at der fortsat er vide rammer for fuglehold i landzone, hvor der i højere grad er tradition for og gensidig naboaccept af dette.