6. august 2021
Fritgående høns fodret rigtigt, giver ingen overskydende foder til rotter. Tag sagen op til behandling igen, skriver Nelle Søndermand til politikerne i teknik- og miljøudvalget. Arkivfoto: Robert Andersen
Fritgående høns fodret rigtigt, giver ingen overskydende foder til rotter. Tag sagen op til behandling igen, skriver Nelle Søndermand til politikerne i teknik- og miljøudvalget. Arkivfoto: Robert Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hønsehold i Faxe Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hønsehold i Faxe Kommune
Debat Faxe - 18. maj 2019 kl. 10:20
Af Nelle Søndermand Medlem af SF Faxe Rosenvænget 8, Haslev

Teknik- og miljøudvalget i Faxe Kommune har vedtaget et dybt håbløst regulativ for hønsehold i kommunen.

arrow Læs også: Om høns: Udvalget har taget debatten

Regulativet er vedtaget for at sikre hygiejniske forhold omkring hønsehold. I den forbindelse tænkes der primært på rotter. Vi har nu haft høns i haven de seneste syv-otte år. I øjeblikket har vi fire høns, der lægger cirka tre æg om dagen og gør, at vi er selvforsynende med æg.

Vores høns har de seneste fem-seks år gået frit i vores have. Haven er cirka 1.000 kvadratmeter, og er naturligt delt i to, så hønsene har deres egen del.

Det, at vore høns gik frit, betyder at de på intet tidspunkt har foder stående i deres hus/gård. De får en lille portion hønsefoder en gang i døgnet, under hedebølge og om vinteren får de mere. De spiser op efter hver fodring. Resten af døgnet finder de selv deres føde.

Når vores høns går i hønsegård døgnet rundt, skal de have adgang til hønsefoder i alle de lyse timer. Det betyder, at der også er foder til en rotte i alle de lyse timer. Vi har i alle årene ikke haft rotter ved vores hønsegård.

Vi har én gang i vores tid som husejere haft en rotte på besøg. Den havde fundet ud af, hvordan den kunne dele foder med vores kanin, som har foder døgnet rundt. Kaninen bor i den modsatte ende af haven.

Foder til vores høns og kanin står indenfor i vores bryggers. Vores høns bliver ikke fodret med køkkenaffald, og det er der ingen høns der gør mere, efter, at Fødevarestyrelsen har lavet et forbud mod fodring med køkkenaffald. Vi mener, at høns i hønsehus/gård, giver større rotteproblemer end fritgående høns. Fritgående høns fodret rigtigt, giver ingen overskydende foder til rotter.

Tag sagen op til behandling igen og brug så den mellemliggende tid på at sætte jer ind i hønsehold.

arrow Hønsedebat: Replik til Nelle Søndermand
21. maj 2019 kl. 10:25 Opdateret: kl. 10:25
arrow Om høns: Eli burde ikke undre sig
20. maj 2019 kl. 13:33 Opdateret: kl. 13:33
arrow Svar vedrørende hønseregulativ
20. maj 2019 kl. 08:33 Opdateret: kl. 08:33
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?