30. juli 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Faxe Kommunes underskud: Hvem skal betale?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faxe Kommunes underskud: Hvem skal betale?
Debat Faxe - 20. juni 2021 kl. 14:19
Af Lars Folmann, Spidskandidat for Dansk Folkeparti i Faxe Ulstrupvej 6, Bjerrede

Underskuddet i Faxe Kommune er for 2021 nu steget til cirka 60 millioner kroner efter, at eksterne talknusere i de seneset uger har arbejdet sig gennem kassebøgerne på beskæftigelsesområdet.

Det ligger fast, at underskuddet skyldes fejl og dårlig regnskabspraksis fra den kommunale administrations side og denne praksis er videreført i overslagsbudgetterne for 2022 til 2024.

Administrationen mente således, at det beløb på 614 millioner kroner, som staten mente, vi skulle anvende på overførselsindkomster i 2021, var for højt, o og man budgetterede derfor kun med, at opgaven kunne løses for 527 millioner kroner og anvendte derefter difference på 87 millioner på andre områder i budgettet.

Dette viste sig at være en fatal fejltagelse!

Beskæftigelsesområdet er fuldt finansieret af staten, og det er god praksis, at man afsætter hele det af staten tildelte beløb til området, så kan man altid overføre uforbrugte kroner til næste års budget, hvis man har overskud sidst på året. Men det valgte man altså at gøre anderledes i Faxe og bruge pengene på forhånd, og det gik altså mere end galt.

Alt dette uden at politikerne vidste det, og det lader til, at det har været sådan i en lang årrække.

Dansk Folkeparti i Faxe arbejder benhårdt på, at underskuddet skal dækkes af træk på kommunekassen, udskydelse af anlægsarbejder og besparelser, som ikke rammer den borgervendte service.

Vi vil ikke acceptere besparelser blandt vores frontpersonale i f.eks. ældre- og plejesektoren og ligeså lidt på børne- og ungeområdet. Vi vil gå målrettet efter at rekonstruere økonomiafdelingen, indføre den gode regnskabspraksis og genskabe tilliden til økonomistyringen for både borgere og politikere i kommunen.

Vi ser frem til at få vores indtægtstal for 2022. For først der ved vi, hvordan næste års budget endeligt ser ud. Man kan så håbe, at administrationen også har regnet forkert der. For jeg vil tro, at vi skal bruge cirka 100 millioner kroner mere i indtægt end beregnet i det foreløbige budget, der ligger for 2022, for at regnestykket går op.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?