24. januar 2019
Flere vandværker har i dag automatiske vandmålere, som automatisk indberetter vandforbruget. Foto: Kathrine Harvey
Flere vandværker har i dag automatiske vandmålere, som automatisk indberetter vandforbruget. Foto: Kathrine Harvey
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Faxe Forsyning tilbage til fortiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faxe Forsyning tilbage til fortiden
Opdateret 12. januar 2018 kl. 10:18
Debat Faxe - 11. januar 2018 kl. 13:13
Af Erik Molnit Slåenvej 18, Faxe Ladeplads
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Man skulle tro, at Faxe Forsyning er gået tilbage til den gang enhver hustand havde sin egen vandpumpe i gården.

For et par år siden investerede Faxe Ladeplads vandværk over en million kroner i elektroniske vandmålere, der kan fjernaflæses. Dette har gjort det nemmere for forbrugerne angående aflæsning af både vandforbrug og spildevand, som blev videresendt til Faxe Forsyning, som ud fra disse tal opkræver spildevandsafgift. Faxe Forsyning vil bare ikke betale det, Faxe Ladeplads vandværk forlanger for at køre rundt og aflæse vandmålerne (cirka 33.000 kroner om året).

I stedet skal forbrugerne selv aflæse målerne (som mange steder er anbragt i dybe målerbrønde) og sende eller ringe tallet til Faxe Forsyning, som har en medarbejder, der skriver det ned manuelt, som i gamle dage.

Der er cirka 1.900 forbruger under Faxe Ladeplads vandværk - så jeg tror nok at det koster Faxe Forsyning langt mere end de 33.000 kroner, som de tror de sparer. Betaler Faxe Forsyning leje for at bruge målerne til Faxe Ladeplads vandværk?

Det værste er dog, at jeg fik en rykker, hvor der stod, at hvis ikke jeg aflæste måleren inden fire dage, ville jeg få en ekstra regning på 50 kubikmeter spildevand (cirka 2.000 kroner). Jeg ved godt, at pengene tilbagebetales ved næste års regulering, men hvem har lige de ekstra penge til at betale Danmarks måske dyreste gebyr. Det er en ommer, vi er trods alt nået til år 2018.