16. december 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Faxe Forsyning leder spildevandet ud i havet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faxe Forsyning leder spildevandet ud i havet
Debat Faxe - 14. marts 2018 kl. 13:23
Af Erik Larsen Strandvejen 19, Faxe Ladeplads
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For cirka tre år siden etablerede Faxe Forsyning en ny pumpestation ved Faxe Å's udløb i Faxe Bugt.

Jeg undres over, om pumperne er for små, eller rørledning til Faxe er for lille, idet Faxe Forsyning i spidsbelastning, som i dag den 13. marts, er nødsaget til at pumpe med ekstra pumpe direkte ud i Faxe Bugt. Når der nu i disse tider tales meget om rensning af spildevand.

Det er jo så positivt at badesæson ikke er begyndt.

Faxe Forsynings administrerende direktør Henrik Ellermann svarer:

Der er i øjeblikket tale om en helt ekstraordinær situation, hvor jorden er vandmættet, og der står blankt vand på terræn mange steder.

Dette bevirker, at der både løber meget vand og indsiver meget vand til kloaksystemet. I normalsituationen er ekstra pumpning ikke nødvendigt.

Faxe Forsyning har udført den ekstra udpumpning for at beskytte de lavtliggende sommerhuse på Engsvinget mod oversvømmelse med kloakvand (spildevand opspædet med store mængder nedbør og grundvand), samt for at opretholde træk og slip i disse ejendomme.

Den ekstra udpumpning er stoppet siden i morges den 14. marts 2018, idet Faxe Forsyning vurderer, at den ikke længere er nødvendig.

Faxe Forsyning er i det hele taget meget opmærksom på udfordringen med uvedkommende vand i kloakken og har i 2017 i samarbejde med Faxe Kommune udført undersøgelser for fejlkoblinger af regnvand til spildevandskloakken og indsivning af grundvand til spildevandskloakken i sommerhusområdet i Faxe Ladeplads. Det viste sig, at ca. 20 procent af sommerhusene har været fejlkoblet med tagvand med videre til spildevandskloakken.

Disse fejlkoblinger er ved at blive rettet af sommerhusejerne, idet ledningsnettet i sommerhusområdet er anlagt til kun at modtage spildevand fra ejendommene. Faxe Forsyning kan afslutningsvis oplyse, at der er udført omfattende strømpeforing af de kloakledninger, som Faxe Forsyning vurderede, bidrog mest til indsivning af grundvand til spildevandskloakken.