7. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farlig følelse af Faxe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farlig følelse af Faxe
Debat Faxe - 13. juni 2020 kl. 20:33
Af Lone Stæhr Nygade 14, Haslev
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg har de seneste tre år skrevet om grøftekanternes liv eller mangel på samme. Jeg har opfordret til, at vej- og parkafdelingen i Faxe Kommune kun klippede græskanter én gang om året, nemlig sidst i maj, for at give plads til blomsterne og dermed passe på insekterne.

De har lige slået kanter, og jeg kan håbe på, at grøftekanterne så får lov at være i fred resten af året, undtagen hvor det er påkrævet af hensyn til trafiksikkerheden.

I denne uge blev jeg imidlertid igen ked af det og vred over vores mangel på respekt for såvel naturen som fremtiden:

Jeg gik og troede, at vi i Faxe havde en politik, der forbød at sprøjte med Roundup på offentlige arealer. Det havde vi, så vidt jeg husker, for nogle år siden. Så jeg undrede mig, da jeg så en medarbejder fra vej og park, som sprøjtede løs. Da jeg spurgte den søde medarbejder, hvad han havde i sprøjten, lød svaret: »Roundup«. Han sagde også at »Faxe har fået dispensation«.

På kirkegårde er det strengt forbudt. Vi bliver da også som haveejere konstant mindet om at holde os fra Roundup, der ender i det drikkevand, som vi og vores børn skal indtage for at overleve. Flere og flere boringer må lukke i disse år på grund af fortidens fejltagelser.

Jeg forstår slet ikke kommunens håndtering af det miljø, vi er fælles om, og jeg har en rigtig trist følelse af Faxe.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?