17. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Faktuel kommentar til Knud Erik Hansen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faktuel kommentar til Knud Erik Hansen
Debat Faxe - 21. september 2021 kl. 13:21
Af Flemming Duus Mathiesen, Møllevej 54, Kongsted

Som mangeårigt medlem af Faxe vandløbsråd finder jeg det relevant at fremlægge følgende faktuelle kommentar til Knud Erik Hansens (KEH) indlæg i Dagbladet om spildevandsoverløb mv.

Først referencen til Miljøstyrelsen. Sandheden er, at vi teknisk/fagligt ikke den dag i dag har et eksakt overblik over omfanget af overløb på landsplan. Der foreligger nogle skøn ja, men der er stor usikkerhed om nøjagtigheden. Sådan er det desværre trods flere års forespørgsler.

Jeg vil derfor forholde mig til noget lokalt og konkret for Faxe Kommune, nemlig Gillesbækken.

Der foreligger et regulativ for Gillesbækken. Det fremgår klart, at vandløbet ikke må tilføres spildevand eller andre væsker, der forurener. Det er en kendsgerning, at denne vigtige bestemmelse ikke er overholdt af Faxe Kommune.

Det fremgår endvidere, at kommunen skal foretage et offentligt tilsyn mindst 1 gang årligt. Dette har Faxe Kommune ikke foretaget i henhold til proceduren.

Endvidere fremgår det udtrykkeligt, at regulativet skal optages til revision senest den 1. maj 2001. Dette har Faxe Kommune heller ikke gjort i nu 20 år!

Hertil kommer så, at det undervejs i mit kulegravningsarbejde er kommet frem, at Faxe Kommune ikke i en næsten 10 årig periode har sikret installeret måleudstyr for overløb til Gillesbækken.

Ifølge de offentlige data er vandløbskvaliteten i Gillesbækken forringet på et målepunkt nedstrøms udløbet fra kommunens renseanlæg.

Endvidere er det afdækket, at Faxe Kommune ikke har efterlevet reglerne for dataregistreringen vedrørende de såkaldte PULS vandløbsdata.

Alle ovennævnte forhold er forløbet i den periode Knud Erik Hansen har haft ansvaret som borgmester og desværre er det fortsat under Ole Vive.

Jeg finder det stærkt bekymrende, at såvel Knud Erik Hansen som Ole Vive ikke har fået gjort noget ved disse forhold på deres respektive politiske vagter.

Demokratiets grundsten - fri debat baseret på sande oplysninger - må ikke selv om der skal være kommunalvalg forsøges omskrevet af de politisk ansvarlige.

Hvis Knud Erik Hansen tror, at han kan løse Faxe Kommunes nu ophobede efterslæb på spildevand ved at udskamme en samfundsgruppe af ejere af ejendomme i det åbne land - så vil han blive indhentet af virkeligheden.

Rejser du til udlandet i år?