14. april 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Er reglerne lige for alle?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er reglerne lige for alle?
Debat Faxe - 22. marts 2021 kl. 10:46
Af Heidi Zethof Egedevej 156, Frenderup

I disse tider, hvor alle taler om klimaforandringer, er der vist enighed om, at vi må gøre noget og bidrage positivt med vedvarende energi.

Faxe Kommune har givet den endelige tilladelse til, at Bregentved må opføre tre solcelleparker der vil dække 244 fodboldbaner tæt ved motorvejen, så det ikke skæmmer naturen.

Lystrup Gods har søgt tilladelse til en kæmpe solcellepark, da der er god økonomi i at leje jorden ud til formålet. Her skulle solcelleparken placeres i bevaringsværdig natur, Miljøstyrelsen og Erhvervsstyrelsen er to gange kommet med indvendinger imod projektet.

Styrelsen, godsejeren og kommunen holdt flere møder om sagen, men konklusionen har et veto imod planen, fordi »en solcellepark er ikke foreneligt med bevaringsværdigt landskab ved Jomfruens Egede.«

Erhvervsstyrelsen skriver, at indsigelsen ikke kan påklages til Planklagenævnet. Plan- og kulturudvalget skulle afgøre sagen 9. marts, og læser man dagsordnen, så var der ingen tvivl om udfaldet: Den gigantiske solcellepark er dømt ude af Miljøstyrelsen, Erhvervsstyrelsen og administrationen i Faxe Kommune, da solcelleparken var uforeneligt med størrelse og placering.

Godsejeren skrev 28. januar til miljøminister Dan Jørgensen i håber om, at han vil gå imod Miljøstyrelsens afgørelse. Godsejeren har ikke fået svar fra ministeren endnu. Derfor blev sagen ikke som planlagt afgjort i plan- og kulturudvalget tirsdag 9. marts. Hvor længe vil man vente med at afgøre en ellers klar dom?

Det er meget bekymrende, hvis vores lokalpolitikere går direkte imod kommuneplanen (eller vil lave den om). Det ville blive skruen uden ende, hvor ingen regler gælder og naturområderne taber.

Det skal nødigt ende med, at alt for mange marker bliver dækket med de pladskrævende tekniske anlæg, hvor el-nettet ikke er udviklet til at kunne følge med. Så går energien tabt og vores skønne landskab, som er Faxe kommunes kæmpe ressource, lider nød.

(Forkortet af redaktionen)

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?