19. november 2017
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Er Socialdemokraterne virkelig så gammeldags?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er Socialdemokraterne virkelig så gammeldags?
Debat Faxe - 13. september 2017 kl. 11:48
Af Michael Rosendahl Nr. 2 på Venstres liste Troelstrupvej 3, Haslev
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Socialdemokraternes svar på mit tidligere læserbrev efterlader mig med et indtryk af en meget gammeldags tankegang. Hvis Socialdemokraterne ikke vil ændre i eksisterende eller vil gøre noget anderledes - men vil fokusere på stabilitet og status quo - hvori ligger så visionerne?

Tanken om, at det kræver besparelser at få råd til skattelettelser er en gammeldags tænkning. Hvis man har visioner og ikke bare vil have det som man plejer, så er der god mulighed for vækst og fremgang - og med tiden også skattelettelser - uden nedskæringer i velfærden. Venstre vil den borgernære velfærd både nu og i næste valgperiode.

Jeg synes, at det er ærgerligt, at borgerne skal vente på Socialdemokraternes visioner til efter valget - gemt i et valgprogram? Den er Venstre altså ikke med på.

Skat er en nødvendighed for at finansiere kommunen, men det interessante er, at diskutere, hvad vi bruger skattekronerne på og hvordan vi vil udvikle vores kommune, så den bliver endnu bedre end den allerede er i dag.

Jeg har nogle klare ønsker om, at vores børn og unge bliver prioriteret endnu mere.

Vores daginstitutioner skal styrkes både med flere hænder og fagligt. Vores pædagoger gør i dag et kæmpe arbejde med at give vores børn de nødvendige, sociale kompetencer, så de er skoleklar - ellers er det bare vores lærere, som står med problemet når børnene begynder i skole.

Derfor har Venstre et helt konkret mål om, at minimum 70 procent af personalet i daginstitutionerne er uddannede pædagoger. Der ud over vil Venstre arbejde med sociale normeringer, som vil sige, at hvis der pga. særlige behov i en institution er brug for en ekstra håndsrækning, så er vi klar med det.

Jeg synes, at vores børn og unge fortjener den bedste start på livet og at vores institutioner og skoler er klar til at tage den udfordring på sig - og det skal vi sikre ved at give nogle gode og ordentlige vilkår.

Et godt brand på institutions- og skoleområdet - det kan selv den bedste reklame kampagne ikke hamle op med.