17. januar 2019
Lars Christensen, tidl. byrådsmedlem for Enhedslisten i Faxe.
Lars Christensen, tidl. byrådsmedlem for Enhedslisten i Faxe.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Enhedslisten og den forældede klassekampsretorik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslisten og den forældede klassekampsretorik
Debat Faxe - 06. april 2018 kl. 09:58
Af Lars Christensen Gartnervej 13 Faxe Ladeplads Medlem af Enhedslisten Faxe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter at DF endnu en gang er taget i at sige en ting og derefter gøre noget andet, kan DF's lokale spidskandidat Eli Jacobi Nielsen ikke finde andet svar, end at tale om Enhedslistens forældede klassekampsretorik.

Men hvad er der nu lige i den retorik? At tale om klassekamp giver jo kun mening, hvis samfundet er blevet skævvredet og ulige af den til enhver tid siddende regerings politik. Derfor er spørgsmålet jo om vores samfund er blevet mere ulige? Er der flere der er kommet under fattigdomsgrænsen? Er der blevet mere usikkerhed på arbejdsmarkedet?

Til det er der kun at svare et rungende ja. Og da DF har været borgerlige regeringers støtte i 12 af de sidste 16 år, har man naturligvis placeret rumpen i klaskehøjde. Ikke fordi man har støttet en borgerlig økonomisk nedskæringspolitik,med pisk til de svageste garneret med diverse skattelettelser på luksusbiler.

Det er fair nok. Det hykleriske er, at DF slår sig op som de svagestes fortaler og beskytter. DF's ageren på Christiansborg har i den grad gjort, at kampen for et mere lige og retfærdigt samfund er berettiget. Enhedslisten kæmper dagligt for at hele Danmark skal mærke den økonomiske fremgang i en grøn og bæredygtig fremtid. Kald det forældet klassekampsretorik Eli Jacobi Nielsen. I Enhedslisten kalder vi det retfærdighed.