16. oktober 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En sag der splitter kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En sag der splitter kommunen
Debat Faxe - 13. november 2017 kl. 10:37
Af Peter Kiær (selv politianmeldt) Byrådskandidat for LA Storgårdsvej 1, Terslev
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En vælgerdebat kan tirsdag aften sagtens udvikle sig til et drama da flere af kandidaterne der stiller op til byrådet i Faxe er politianmeldt for ikke at følge kommunens påbud om rensning af spildevand i det åbne land.

Faxe kommunes administration har det seneste halve år politianmeldt flere hundrede borgere i Faxe kommune for ikke at, lave en renseløsning af deres spildevand.

Som protest har borgerne lavet en forening der hedder Fair Spildevand.

De arbejder på at borgerne skal behandles juridisk og fagligt korrekt som der står på deres hjemmeside og Facebook.

Der har været stor debat om, hvorvidt kommunen har overholdt lovgivning på området inden de sendte påbud ud til borgerne og Faxe har derfor haft stor opmærksomhed i lokal- medierne de sidste par år.

Hvis flertallet bliver borgerligt (som det ser ud til lige nu) vil de arbejde for at borgernes sager bliver genbehandlet.

LA Faxe har arrangeret en vælgerdebat tirsdag den 14. november i Førslev Forsamlingshus, Førslev bygade 18, 4690 Haslev, klokken 19 til 21, hvor byrådskandidater og borgmesterkandidater fortæller, hvad de vil gøre ved de mange påbudsramte borgere efter valget.

Der er lagt op til en miljøvalggyser med vrede borgere, politianmeldte kandidater og miljøfrelste politikere i den lille landsby Førslev, der ligger i Faxe Kommune.