10. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Din nærmeste nabo kan blive et solcelle-anlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Din nærmeste nabo kan blive et solcelle-anlæg
Debat Faxe - 25. oktober 2019 kl. 09:15
Af Heidi Zethof Egedevej 156, Frenderup, Faxe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg har til byrådsmødet 10.10 efterspurgt regler om afstand fra solcelleparker til nærmeste naboer.

Borgmester Ole Vives reaktion på dette spørgsmål var, at der ikke behøver at være konkrete retningslinjer på området, da han mener, man kan vurdere fra sag til sag.

Ligger marken f.eks. i en fordybning eller ved høj beplantning, kan man måske godt give tilladelse til et solcelleanlæg uden en minimums grænse til nærmeste nabo.

Jeg undrer mig. For hvis jeg vil bygge et hus, et skur eller bare en carport på min egen grund, så skal der overholdes div. krav med afstand til skel og andre strikse regler.

Regler der gælder for alle, så der ikke gøres forskel på ansøgerne og så alle behandles lige.

Til borgermødet om solceller i Karise d. 21.10 sagde Michael Christensen (C) medlem af Plan & Kultur udvalget, at han ikke mener, man kan sammenligne en carport og et solcelleanlæg.

Det mener jeg nu heller ikke, men da det har vist sig vigtigt med regler for afstand på tilbygningsområdet, så mener jeg også, at afstandsregler for solcelleanlæg er vigtige.

En minimumsgrænse på mindst 100 meter fra en solcellepark til naboerne, ligesom de har i Næstved, er efter min mening rimelig at forvente.

Uden konkrete regler på solcelleområdet risikerer vi, at godsejerne bliver forfordelt, så de kan investere og tjene penge, og borgerne skal betale prisen i faldende huspriser, samt at vores skønne natur og dyreliv bliver ødelagt.

Er tilladelserne først givet og anlæggene opført, så er det for sent at indse, at det var for meget eller forkert placeret.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?