24. november 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det skylder vi de erhvervsdrivende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det skylder vi de erhvervsdrivende
Debat Faxe - 28. juni 2017 kl. 15:03
Af Mikkel Dam Formand Liberal Alliances Ungdom Faxe, Hørvænget 8 i Haslev
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dansk Byggeri har netop udsendt deres årlige analyse af kommunernes erhvervsvenlighed.

Dette er trist læsning, og understreger vigtigheden af, at der bliver sat ekstra fokus på erhvervsklimaet i Faxe kommune. På bare to år er kommunen gået fra en solid midterplacering som nummer 55, til nu at være placeret blandt de absolut dårligste kommuner.

Vi skylder vores erhvervsdrivende at skabe de bedste vilkår og rammer. Et velfungerende erhvervsliv er forudsætning for velstand og evnen til at opretholde et højt velfærdsniveau. Noget af det, som jeg finder allermest bemærkelsesværdigt, er, at sagsbehandlingstiderne i kommunen er gået fra at være både hurtige og blandt landets mest effektive, til nu at være det absolut modsatte. Nogen har sovet i timen. Virksomhederne i kommunen er dybt afhængige af sagsbehandlingstiderne for hele tiden at være konkurrencedygtige.

Derfor, så glæder det mig også, at vi snart skal til valgurnerne og stemme om et nyt byråd, så vi igen kan få sat erhvervslivet højt på den politiske dagsorden. Vi skal have lagt en ambitiøs plan, som skal være med til at få skabt vækst i kommunen og fremme arbejdskraften. Lad os søge inspiration hos eksempelvis Holbæk eller Vejen kommune, som begge er lykkedes med at få skabt det helt rigtige erhvervsklima.