9. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det offentlige er til for borgerne - ikke omvendt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det offentlige er til for borgerne - ikke omvendt
Debat Faxe - 04. september 2019 kl. 11:17
Af Mikkel Dam Byrådsmedlem, Liberal Alliance Hørvænget 8, Haslev
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som liberal er jeg optaget af rettigheder og om, hvorvidt den menneskelige frihed er sikret i forhold til staten. Jeg har, og har altid haft den grundholdning, at retssikkerhed handler om at beskytte borgerne mod myndighederne - ikke om at beskytte myndighederne mod borgerne. Derfor æder det mig op indvendigt, når jeg gang på gang møder de mennesker, der står uforstående, bange - ja, ligefrem knuste - efter mødet med forvaltningen i Faxe Kommune. Det er triste menneskeskæbner og bedrøvelige historier. Det kan vi ikke være bekendt.

Ankestyrelsen stempler 42 % af de sociale klagesager i Faxe Kommune som fejlbehæftede. Tallene er helt nye og dækker sager fra 2. kvartal 2019. Det er desværre en langvarig tendens, som må og skal påtales.

Der rammer mit liberale hjerte, når vores kommunale forvaltning år efter år med fuldt overlæg misfortolker loven. Det tenderer vold på borgere, der vitterligt har brug for hjælp i en svær situation.

Det er byrådets opgave at afstikke rammerne og afsætte ressourcer til at forbedre socialområdet. Medarbejdere skal tilføres de kompetencer og værdier, der er nødvendige for at de kan levere service og sagsbehandling, der lever op til de principper og normer, som borgerne med rette kan forvente.

Det er på tide, at vi vender tilbage til den gode forvaltningsskik. Det er bydende nødvendigt, at kommunens embedsmænd overholder gældende lovgivning og retningslinjer. Myndighederne skal optræde hensynsfuldt og på en måde, der styrker tilliden til kommunen. Alt andet er uværdigt.

Budgetforhandlingerne for 2020 giver god anledning til at få prioriteret denne opgave. Jeg forventer, at samtlige partier vil bakke op. Ihvertfald, hvis man skal tro deres ageren og taletid i byrådssalen.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?