15. november 2018
De blå bænke og de blå blomsteropsatser, der indtil for nylig stod i Haslev bymidte, står nu hjemme hos Svend Aage Hansen i Karise. Privatfoto
De blå bænke og de blå blomsteropsatser, der indtil for nylig stod i Haslev bymidte, står nu hjemme hos Svend Aage Hansen i Karise. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det er jo heller ikke nemt ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er jo heller ikke nemt ...
Debat Faxe - 12. februar 2018 kl. 09:28
Af Thomas Nielsen Nygade 50 G Haslev
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Opfølgning på læserbrevet »Hvor blev bænkene egentlig af?«

Først bliver man kritiseret for, at farven er forkert, og at de står uhensigtsmæssigt i forhold til trafikken. Der blev nedsat arbejdsgrupper i byen, gennemgået en masse forslag fra meget engagerede borgere. Der var mange gode og kreative forslag, bl.a. overdækning af torvet, eller flytning af dette nordpå i Jernbanegade ved Nettos/Menus parkeringsplads. Der blev sågar foreslået en liflig kilde fra kirken ned i den ene side af Jernbanegade til stationen. En ting var man enig om: de blå bænke, stativer, skilte og især lygtepæle var uhyggeligt grimme.

De frivillige grupper blev nedsat efter inspiration af den daværende gruppe i Haslev Borgerforum. Denne blev, som meget andet i denne by, oprettet af Jørgen Skov og Bent Schmidt. Jeg havde selv en beskeden rolle i denne engagerede, upolitiske gruppe sammen med 7-8 andre. Desværre blev initiativet opfattet negativt andre steder i kommunen og slet ikke taget til indtægt for formålet: Bevaring af Haslevs værdier på især de kulturelle områder, og deres implementering i den nye kommune. På det tidspunkt var adskillige klenodier allerede gemt væk. Borgerforum fik dog lagt nogle frø, som kulturforvaltningen arbejdede videre med.

Efter mange års summen og oprettelse af nye grupper, er man nu lykkedes med at restaurere Haslevs centrum. Nye lamper, nye grupper til at sidde på, trampolin osv. Alt sammen mægtig fint og har klart givet et løft. Men man har glemt de dårligt gående, handicappede og ældre mennesker i almindelighed. De rondeller man har sat op, er for lave til at sidde på. Man har ikke en chance for at komme op igen, hvis man tilhører ovennævnte grupper. Når man så tilmed finder ud af, at en klog mand fra Karise straks så muligheden for at genanvende de forskellige kasserede effekter og fik det hele mod at fjerne det, må man tage sig til hovedet.

Hvorfor kunne bænkene ikke bare indgå i det nye design? De er solidt lavet af stål og kan med enkle midler slibes ned, rustbehandles og males op i den nye, valgte farve. Træværket på sædet skal muligvis skiftes ud, men det er stadig inden for fornuftige rammer. Der er stadig plads til og behov for bænke, så gentænk, og gør os borgere en stor tjeneste ... så svært er det heller ikke.