5. december 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Der er plads til forbedring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er plads til forbedring
Debat Faxe - 20. oktober 2020 kl. 14:17
Af Allan Tirsgaard Røn Allé 2 - 4, Haslev

DR viste i søndags et indslag om Thisted Kommune, der har rykket sig fra en bundplacering til nummer skes ved at gøre kommen mere erhvervsvenlig.

Faxe Kommunes seneste resultat i Dansk Industris (DI) undersøgelse af det lokale erhvervsklima i kommunerne er en 90. plads i 2019, hvilket var 27 pladser dårligere end i 2018.

Ud af 93 placeringer, rammer vi næsten det ultimative nulpunkt. Årsagerne kan være mange, og forklaringerne vil sikkert være flere, men et faktum er det, at vi har en officiel placering som er pinlig.

Hvis vi dykker lidt ned i tallene, så er det især skolernes samarbejde med virksomheder, hvor vi de ringeste i Danmark. Det er rigtig skidt, og det er jo netop her, at vi skal i min optik sætte ind.

Når vi i det seneste kommunale budget tilfører flere penge per elev til folkeskolerne, så håber jeg, at det giver mulighed for at fremme samarbejdet mellem skoler og virksomheder i kommunen.

Måske vi skal tage håndværkerefterskolen op til en fornyet overvejelse om at fastholde og udvikle det potentiale, vi har for vores unge. Tænke det som en platform til at forbedre den gensidige sparring og have en åben dialog med alle interessenter og øget support til ungdomsvejlederne og de personer, som skal bygge bro imellem virksomheder og skoler.

Derudover er det dialog med kommunen og brug af private leverandører i et OPP-samarbejde som trækker væsentligt ned.

Kan det ændres? Ja, bestemt. Vi har allerede nu mærket en positiv ændring fra øverste ledelseslag i kommunen - og hvis vi tør sætte de forskellige forvaltninger lidt mere frie og motivere dem til at søge samarbejde, så vil det gavne os alle som kommune.

Nogle kan måske have den holdning, hvorfor skal vi føre en mere erhvervsvenlig politik, vi er jo byen i det grønne. Så lad det blive ved det.

For mig er det simpelt, det er en symbiose - erhverv, indbyggere, skoler, kultur - alt sammen skal bruges til at sikre den kommune med de tilbud, vi alle ønsker. Ellers risikerer vi, at byen i det grønne, visner og forfalder som skoven.

Derfor skal vi løbende trimme, justere, tænke nyt og giv plads til nye skud. Det giver et bedre udbytte, så flere munde kan mættes.

Første skridt er, vi tør tænke, kan vi gøre det anderledes? Det tror jeg bestemt på, vi kan. Derfor vil vi fra konservativ side samarbejde om alt, som kan forbedre vores kommune og gøre den mere interessant for både indbyggere og virksomheder - og gerne med markant flere beboere.

Nu er det snart november, hvor DI igen tager temperaturen på erhvervsklimaet. Det ser jeg frem til.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?