30. september 2020
Konfirmander fra Kongsted, Dalby, Karise og Druestrup har lavet denne altertavle, Livets Træ, som kan ses i Kongsted kirke fra 1. Søndag i advent. Foto: Jeanette Capion
Konfirmander fra Kongsted, Dalby, Karise og Druestrup har lavet denne altertavle, Livets Træ, som kan ses i Kongsted kirke fra 1. Søndag i advent. Foto: Jeanette Capion
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Der er dejligt her på landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er dejligt her på landet
Debat Faxe - 01. december 2019 kl. 21:21
Af Jeanette Capion Møllevej 1, Kongsted

Mange spørger mig, hvorfor jeg gider at bo så langt ude på landet? Her er jo ikke andet end DF-vælgere og huse med gamle biler i forhaven eller hvad?

Og jo, vi har da DF-vælgere (og de er faktisk ret flinke. Det er vores lokale muslimer nu også ;) ) - og jo vi har gamle biler stående, fordi mange mennesker herude faktisk ikke bare forbruger løs, men reparerer det, de har.

Men så er vi altså heller ikke mere Deliverance her i Faxe kommune.

Der er faktisk en grund til, at H. C. Andersen begyndte Den Grimme Ælling med ordene »Der var så dejligt ude på landet«, mens han sad på Gisselfeld gods og skrev den.

Ikke langt fra Gisselfeldt ligger Veras Verden på Hesede Hovedgård, hvor Niji har hovedsæde og sælger deres eventyrlige snekugler, som lige nu spiller hovedrollen i Le Marais' julekampagne (Le Marais er Paris' svar på Magasin).

Her fra kan du se over til Borup-skov, hvor det nye Skovtårn ligger. PÅ søndag den 1. december kommer alle Danmarks børn til at kigge på det, når de tænder for årets julekalender »Tinka og kongespillet«.

Hvis du kommer til den vestlige del af Faxe kommune finder du årets gazelle-virksomhed i følge Dagbladet Børsen i Terslev.

Hvis du i stedet kører mod øst finder du både Haribo og Faxe Unibrew. Sidstnævnte er lige fået kurs 600 på Børsen.

Hvis du tager Marguerite-ruten ud mod vandet i Ladepladsen og tilbage mod midten af kommunen, kommer du forbi Vindbyholt, hvor Grundtvig skrev »Dejlig er den Himmelblå«.

Midt i kommunen finder du Nordeuropas mest bevaringsværdige kalkmalerier i Sydsjællands domkirke og så bedre kendt som Kongsted kirke.

På søndag mødes vi i kirken klokken 13 til De 9 Læsninger - bagefter skal vi have gløgg og HJEMMELAVEDE æbleskiver. Så kig gerne forbi.

Tager du Marguerite-ruten nordpå tilbage mod København kommer du forbi Bregentved gods. I Bregentveds skove dyrkes de træer, som Steinway Flygler bygges af.

Herude på landet har vi ikke kun smuk natur og gode naboer, vi har også visioner og smuk kultur.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?