16. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den vej er en fejltagelse!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den vej er en fejltagelse!
Debat Faxe - 25. september 2019 kl. 09:00
Af Jørgen Hansen Kaare Klints vej 21, Haslev
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det vil være en historisk, kulturel og byplanmæssig fejltagelse at smadre Skoleengen og Skoleparken for at tilgodese en enkelt grundejers ønsker om at score maksimal gevinst, opgive uddannelse og ødelægge Haslevs DNA som "Skolebyen i det grønne".

arrow Læs også: Ny vej til Haandværkerhøjskolen

"Politikerne mener, det er nødvendigt med en ny vej til Haandværkerhøjskolen", kunne man læse i Dagbladet 19. september. "It's a large real estate deal" ville Donald Trump sige. Nej absurd snak ville Mette Frederiksen sige.

Jeg ser i referat fra Plan- og Kulturudvalgets møde den 27. august 2019, at en vej fra Bråbyvej ned over "Skoleengen" til "Skoleparken" til 130 boliger på Haandværkerhøjskolen skal undersøges. Er det en soveby der ønskes? Det kan lokke investorer frem, som ikke har den mindste "Følelse af Faxe", eller følelse for andet i det hele taget, end penge.

Jeg synes det ser ud, som om forvaltningen styrer politikerne i denne sag. Der er åbenbart en fasttømret forestilling om, at man er forpligtet til at igangsætte et lokalplanarbejde, når en grundejer anmoder om det. Det er helt forkert, og var lige så forkert, da kommunen i 2017 igangsatte arbejdet i forvaltningen uden at løfte sagen op på byrådets niveau. Det skete på opfordring fra EUC-Sjælland - under den tidligere borgmester. Det er stærkt problematisk, i strid med Planlovens ånd og måske med dens bogstav.

I 2018 blev boligplanerne mødt af massive borgerprotester og indsigelser. Det blev så besluttet, at der skulle udarbejdes: "et udkast til et helhedsorienteret kommuneplantillæg for området". Det er ikke sket. Nu genfremsættes forslaget så uændret, efter at det har ligget stille et år. På listen over forvaltningens lokalplanarbejde figurerer sagen som nr. 1. Det gør mig bange for, at der bliver truffet en katastrofal beslutning.

Selvom voksenstuderende og højskoleelever ikke er i byen længere, så er Haslev jo i den grad "Skolebyen i det grønne". Vi har 10.-klassecenter på seminariet, privatskole på Teknikum, højskolekurser og galleri på Emmaus, Idrætsefterskolerne HIS og SØS. Og vi har Vibeengskolen, en markant og fremsynet skole, en rød stjerne midt i skov og eng. Haslev har så mange kvaliteter, der kan bygges videre på. Derfor er det særdeles opløftende, at der den 26. marts 2019 er dannet en bestyrelse og fastsat vedtægter for en helt ny "håndværksefterskole", som med økonomien på plads kan etableres med start for første hold elever i august 2021.

Kære byråd i Faxe Kommune. Hvor ville det være velgørende om kommunen nu giver sin fuldtonede støtte til bestyrelsen for den nye efterskole.

arrow Skoleparken: Om igen!
01. oktober 2018 kl. 10:15 Opdateret: kl. 10:15
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?