18. august 2019
Debatindlæg af Klaus Rønholt, Formand for DI Sydsjælland og direktør i Lhoist Faxe Kalk A/S. Foto: Hans Jørgen Johansen
Debatindlæg af Klaus Rønholt, Formand for DI Sydsjælland og direktør i Lhoist Faxe Kalk A/S. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debatindlæg: Lad os prale i 2019!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debatindlæg: Lad os prale i 2019!
Debat Faxe - 10. januar 2019 kl. 12:12
Af Klaus Rønholt, Formand for DI Sydsjælland og direktør i Lhoist Faxe Kalk A/S, Hovedgaden 13, Faxe Ladeplads
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Oh, det gode liv er i en storby. De spændende job findes kun i København. Der er dødt på landet og i de mindre byer. Der er trist. Ensomt. Og kedeligt. Det er desværre fordomme, som mange af os møder. Vi, der kender området, ved, at det er helt forkert. Sydsjælland er et fantastisk sted at leve og arbejde. Så lad os stå sammen om at sprede budskabet.

arrow Læs også: Seks virksomheder hædret: Løser praktik-udfordring i fællesskab

Som formand for DI Sydsjælland er jeg optaget af erhvervslivets muligheder for at bidrage til lokalområdet med vækst og arbejdspladser. Vi kan kun bidrage, hvis vi kan tiltrække borgere og medarbejdere med gode kvalifikationer, som har lyst til at arbejde - og gerne også bo - lokalt. Og her har erhvervsliv, politikere og samfund en fælles udfordring.

For mit eget vedkommende var jeg ikke i tvivl, da jeg i 1997 fik mulighed for at flytte fra Faxe Kalks daværende hovedkontor i København til kontoret i Faxe Ladeplads. Det var lidt som at komme hjem efter mange års fravær. Jeg er født og opvokset i Sydsjælland og har altid nydt godt af den skønne natur med skov, kyst og strand og de mange muligheder for fantastiske oplevelser. Men det hænder ikke sjældent, at jeg møder undrende kommentarer fra folk, som intet kender til området og de muligheder, her er. Og jeg oplever, at for få kigger vores vej, når de leder efter job og bolig.

I stedet bliver vi tudet ørerne fulde af social slagside, dårlige skoler og Udkantsdanmark, fordi vi ikke befinder os i S-togs distance fra København. Men hvad med alle styrkerne ved vores område? At folk er der for hinanden og kommer hinanden ved. At lokalsamfundet samler og giver fællesskab. At der er en stærk lokal kultur. At vi har enestående natur og kultur. At vi har spændende arbejdspladser, gode karrieremuligheder og billigere boliger. Det gode liv er ikke kun i de store byer. Det er lige her omkring os.

Vi skal være det foretrukne sted at flytte til, når unge familier søger de helt rigtige rammer for deres liv. Og vi skal have jobansøgerne til at kigge vores vej, når de leder efter drømmejobbet. Derfor sætter vi fra erhvervslivet i 2019 fokus på markedsføring af området. Vi inviterer blandt andet borgmestrene fra fire kommuner til et dialogmøde, hvor vi vil inspirere hinanden til fælles løsninger, og på DI Sydsjællands erhvervstræf 2019 stiller vi skarpt på branding. Sydsjælland er et af Danmarks skønneste områder at bo, leve og arbejde i. Det skal vi være stolte af, og vi skal sprede den gode fortælling. Så lad os bruge 2019 på at prale af os selv, af hinanden og af vores fantastiske lokalområde. Det har Sydsjælland fortjent.

Rigtig godt nytår!

arrow Erhvervsforening: Tag ja-hatten på
20. april 2019 kl. 12:00 Opdateret: kl. 16:44