18. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Spar dog politiets ressourcer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Spar dog politiets ressourcer
Debat Faxe - 10. juli 2019 kl. 10:43
Af Fl. Duus Mathiesen Møllevej 54, Kongsted
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg forstår ikke, hvorfor Faxe Kommune opretholder politianmeldelsen af borgerne, der ikke følger rensnings-påbuddene i det åbne land. Slet ikke når der er sporstofundersøgelser i gang og flere af påbuddene ad den vej bliver afvist.

Hvorfor vil I ikke politisk vise samfundssind og spare det i forvejen belastede politi med så mange sager hvis opklaring nu må formodes at blive yderligere kompliceret.

Hvorfor vil I ikke vise ansvarlighed som kommunal myndighed og ganske enkelt formelt meddele politimyndigheden, at ifølge en udført stikprøvekontrol så kan det ikke udelukkes, at der foreligger ikke uvæsentlige faglige/tekniske fejl i grundlaget for rejsningen af politisagerne overfor den enkelte borger.

Faxe Kommunes byrådsflertal må da i decentraliseringens navn tage ansvar og vedstå sit samfundsansvar som lokal myndighed med ikke unødigt at belaste politiet med en række sager, som måske viser sig at være fejlagtigt politianmeldt.

Som denne sag med politianmeldelserne hidtil har været sanktioneret fra politisk hold med borgmesteren i spidsen så foreligger der nu en retssikkerhedsmæssig ny situation efter administrationens fremlæggelse af rapporten om sporstofundersøgelser på 33 ejendomme, hvoraf kun 19 sager er klare.

Der foreligger således nu via den af administrationen selv udførte undersøgelse indikation af, at administrationens forarbejde fagligt/teknisk til politianmeldelserne ikke har været grundigt nok.

Hvorfor viger I som ansvarlige politikere udenom, at Faxe Kommune skal udføre sit faglige myndighedsarbejde fyldestgørende og først herefter når der ikke er nogen faglig/teknisk tvivl om sammenhængen - så kan/skal kommunen politianmelde borgeren.

At køre videre med den nuværende kurs udstukket af ovenstående byrådsmedlemmer fører til mere bureaukrati og non produktiv ressourceanvendelse i det offentlige apparat og det burde Faxe Byråd ikke bidrage til med den faktuelle viden kommunens administration nu selv har lagt på bordet.

Så drop partitaktikken tag ansvar som folkevalgte og respekter borgernes retssikkerhed - også i Faxe.

Det vil også gavne vandmiljøet i forhold til Faxe Kommunes efterslæb på dette konkrete punkt!