18. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Så gør dog noget ved vandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Så gør dog noget ved vandet
Debat Faxe - 03. maj 2021 kl. 11:51
Af Flemming Duus Mathiesen Medlem af Faxe vandløbsråd Møllevej 54, Kongsted

Dagbladet omtalte i lørdags et væsentligt problem i Faxe Kommune beskrevet af PIV Formand Søren Jensen. Jeg har fulgt vandrådsarbejdet i flere år. Gjort mig den ulejlighed at sætte mig grundigt ind i sagen. Søren Jensens kritik af tilstanden i Faxe Å finder jeg relevant. Jeg har læst den refererede rapport. Jeg fulgte debatten på byrådsmødet i torsdags om spildevand. Ole Vive har tydeligvis berøringsangst. Knud Erik Hansen har som tidligere borgmester glemt sit medansvar. Finn Hansens indlæg er uforståeligt teknisk/fagligt.

Jeg har fokuseret på Gillesbækken, der modtager udledning fra Haslev renseanlæg, Levetofte. Under vandrådsarbejdet rejste Søren Jensen spørgsmål om overløb. Daværende repræsentant for kommunen, Poul Jensen, oplyste at Faxe Kommune havde tilladelse til at udlede. Vi kunne dog ikke få dokumentation herfor. Sidenhen er det opklaret at være ukorrekt! Altså ikke retvisende oplysning fra kommunen!

Efter kulegravningsarbejde er det nu dokumenteret, at Faxe Kommunes undladelssynder er legio:

Misligholdt: 1. Ansvar for installation af måleudstyr i 10 år, 2. Lovfæstet registrering af data for overløb. 3. Registrering af udledningstilladelserne som Tilladelsesmyndighed. 4. Opdatering af regulativet for Gillesbækken i 20 år.

5. Mindst én gang årligt tilsyn. 6. Årlig rapport. 7. Regulativbestemmelse om, at vandløbet ikke må tilføres spildevand eller andre væsker, der foranlediger aflejringer eller forurener. 8. Ansvar, at der målt opstrøms/nedstrøms udledningspunktet fra Levetofte sker en negativ påvirkning af vandløbskvaliteten.

Alt dette oplyste Faxe Kommune vel at mærke ikke om!

På dette nu dokumenterede grundlag sammenholdt med Søren Jensens beskrivelse af forholdene i Faxe Å forekommer det relevant med en nærmere forklaring fra Ole Vive og Knud Erik Hansen.

Hvorfor har I ikke sikret i jeres borgmesterperioder, at der blev rettet op på disse forhold?

Til Finn Hansen: Hvorfor undlader du i din ensidige kritik at forholde dig til disse faktuelle forhold?

Samlet set hvordan vil I 3 politikere forsvare jeres ensidige fokus på den fjernt fra følsomme recipienter enkelt beliggende husejer i det åbne land - når sandheden er, at overløb mv. fra renseanlæggene mv. overstiger det, der flyder ud fra enkelthusene og når frem til recipienterne.

Renseanlæggene forekommer ganske enkelt at være underfinansieret med opgradering.

Ingen har lov til at forurene - det er jeg fuldstændig enig i; men det gælder også kommunens renseanlæg mv. Er Finn Hansen ikke enig?

(Forkortet af redaktionen)

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?