16. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Hvor er visionerne for Faxe Kommune?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Hvor er visionerne for Faxe Kommune?
Debat Faxe - 30. september 2019 kl. 08:50
Af Majbritt Egelund Rasmussen Formand for Radikale Venstre i Faxe Kommune Teestrup Bygade 27, Haslev
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byrådet i Faxe Kommune har en vision. I hvert fald ifølge den brochure, man kan finde på kommunens hjemmeside. Under overskriften "Vores bæredygtige fremtid" står der bl.a.: "Bæredygtig udvikling og de tilhørende 17 FN-verdensmål skal derfor være en ramme for kommunens vækst og udvikling."

Men både visionen og verdensmålene glimrer ved deres fravær i kommunen - og de igangværende budgetforhandlinger.

Når vi byggemodner og udstykker nye parcelhusgrunde, skal vi vise, at vi favner fremtiden og tænker visionært - og bæredygtigt.

FN's verdensmål nr. 11 er at skabe bæredygtige byer og lokalsamfund. Jeg ser muligheder for, hvordan vi kan omsætte dette mål til virkelighed, hvis vi er klar til at arbejde målrettet og langsigtet og tænke f.eks. bæredygtig bosætning. I landsbyerne står vi klar med åbne arme: Her findes stærke fællesskaber, ildsjæle, god plads og masser af udviklingsperspektiver. Tænk, hvis vi i Faxe Kommune gik foran og udviklede helt nye måder at tænke landsbyer og lokalsamfund på - nye boligområder, der tog udgangspunkt i bæredygtighed, grøn omstilling, energineutralitet og selvforsyning.

Permatopia i Karise danner et godt afsæt. Stevns Kommune arbejder aktivt med FN's verdensmål og har nedsat et § 17, stk. 4-udvalg for at omsætte verdensmålsvisioner til virkelighed.

Lad os løfte blikket og hæve ambitionerne og arbejde målrettet med en strategi for bæredygtig bosætning. En strategi, hvor vi indtænker FN's 17 verdensmål - og hvor vi viser, at Faxe Kommune har visioner.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?