15. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Forfølgelse af naturven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Forfølgelse af naturven
Debat Faxe - 08. april 2021 kl. 12:43
Af Karsten Mathiasen Hugkrogen 6, Faxe

7. april tabte miljøjournalist Jesper Petersen en landsretsag mod Gisselfeld.

Jesper forsvarede en aftale, som han indgik med Gisselfelds tidligere overdirektør om at overtage det tomme halvdel af det dobbelte godshus, som han har beboet siden 1996.

Som tak for det enorme arbejde, han havde gjort for naturen på Gisselfeld og for stedets 10. overdirektør.

Landsretten fandt ikke aftalen tilstrækkeligt dokumenteret.

Risom talte usandt gange i retten. Den ene gang om hvornår overdirektør Erik Danneskiold-Samsøe var ophørt med at have sin gang på godskontoret. Det blev præcist afsløret af Jespers dagbog. Det andet var spørgsmålet fra Jespers advokat om godset havde tænkt på at sælge Søtorupvej 5B. "Nej" lød Risoms klare svar. Jeg så dog selv sidste år, at der i to måneder stod et stort til salg-skilt ud til Søtorupvej.

Risom og Gisselfeld har ingen midler skyet i deres uanstændige kampagne mod en naturvens forsvar af egnens natur.

Jeg husker da Jespers ældste søn - min søns legekammerat - skulle starte på fritidshjemmet Troelstrupgård, der dengang lejede skov af Gisselfeld. Da kom der besked til institutionslederen fra Risom om, at hvis Jespers søn fik lov til at gå på Troelstrupgård, så ville lejeaftalen om skoven blive opsagt.

Gisselfeld/Risom har tabt flere retssager til Jesper. F.eks. er godset for 1½ år siden blevet dømt til at renovere hans hus, som man bevidst forsøgte at få til at falde sammen. Der nu er blevet rigtig flot! Og nu har Gisselfeld så vundet retten til at administrere den østlige hushalvdel. Jeg vil oprigtig ønske og opfordre godset til at gøre det med omtanke.

Gisselfeld-ledelsen finder det åbenbart forbryderisk, at Jesper forsvarer naturen.

Det er helt enevældigt. Men hurra for demokratiet og at vi alligevel kan ytre os imod enevældige herrer.

Og naturen vandt alligevel 7. april. Kvanefjeldet blev reddet, takket være en klog stemmeafgivning af det grønlandske folk!

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?