29. oktober 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De overflødige omfartsveje i Haslev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De overflødige omfartsveje i Haslev
Debat Faxe - 03. september 2020 kl. 16:51
Af Lars Juul, Bregnevang 10, Haslev. Tidligere byrådsmedlem for Venstre

24. august var der borgermøde om de overordnede trafikale løsninger i Haslev.

Mødet skulle give indsigt og forståelse for udbygningen af vejprojekter i og omkring Haslev, men vi blev ikke klogere på, hvorfor nogle i byrådet vil bruge 41 millioner kroner på Gisselfeldvejs forlængelse og tiltag på Bråbyvej og Køgevej, når udfordringerne kan løses for 15 millioner kroner med nordvendte ramper ved Ulse.

De fleste politikere forholdt sig tavse på mødet, og der var ingen dialog med dem, kun et larmende fravær af gode argumenter for at bygge en overflødig omfartsvej inde i byen.

27. august kunne vi på Kommune TV følge borgermødet om budget 2021.

De partier, som havde sat sig ind i problematikkerne omkring afvikling af trafikken i Haslev, rejste sig og gav deres mening til kende.

Tak! Det glæder mig, at der i vores byråd er politikere, som sætter sig ind i komplekse sager, lytter og forstår borgerne - for efterfølgende, at træffe deres beslutning på et oplyst grundlag.

S, K, SF og EL meldte klart ud, at de ikke ønsker omfartsvejen, men nordvendte ramper, også Lokallisten ønsker en afklaring af løsningen med de nordvendte ramper. Ramperne koster 15 millioner kroner, da staten typisk dækker 50 procent.

Liberal Alliance tilkendegav ikke deres holdning? Og skal vi finde os i, at DF - som ved skandalesagen i Mariager - vil bruge skatteborgernes penge på en overflødig omfartsvej?

Nej! Gisselfeldvejs forlængelse vil have store negative miljømæssige og økonomiske konsekvenser, og en så vidtgående beslutning, skal derfor ikke træffes i lukkede rum og pakkes ind i en budgetforhandling.

Kommunalpolitik drejer sig ikke om at understøtte enkeltpersoner og bruge skatteborgernes penge på åbenlyse ufornuftige dispositioner - tilsyneladende med det formål at fremme egne muligheder for kommunalpolitiske poster ved det kommende valg.

Hvor er Venstre? Skal borgerne involveres og inddrages i udviklingen af byen og kommunen, eller skal beslutninger træffes helt udenom gældende kommuneplaner og strategier om bosætning?

Har der været en debat/drøftelse med Haslevs borgere om prioriteringen af veje fremfor naturen og foreningslivet ved Stadionvej?

Skal trafikken ledes gennem de rekreative områder i byen - kendt som Byen i det grønne?

Støtter Venstre og borgmesteren Dansk Folkepartis ønske, om den unødvendige forlængelse af Gisselfeldvej?

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?