17. januar 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Business Faxes kigger på DI's undersøgelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Business Faxes kigger på DI's undersøgelse
Debat Faxe - 16. december 2020 kl. 10:45
Af Tomas Legarth, direktør for Business Faxe

Igen i år er DI´s Lokal Erhvervsklima udkommet, dog en del senere end normalt grundet corona.

Undersøgelsen giver en god indikation på, hvor vi står med erhvervslivet i Faxe Kommune, og den giver anledning til rosende kommentarer og konstruktive anbefalinger til, hvad der kan gøres bedre.

Faxe Kommune er rykket hele 24 pladser frem, og ender som nummer 66 ud af 93 kommuner. Faxe Kommune er dermed tilbage på niveau med 2018 og den positive tendens kan fortsættes.

Faxe Kommune har som den eneste kommune på Sydsjælland rykket sig i positiv retning.

De lokale virksomheder vil anbefale andre virksomheder at placere sig i Faxe Kommune, og de anbefaler, at Faxe Kommune prioriterer infrastruktur og transport, arbejdskraft, brug af private leverandører, god sagsbehandling og uddannelse.

I Business Faxe glæder vi os over, at Faxe Kommune arbejder dedikeret på at forbedre det lokale erhvervsklima, og at kommunens erhvervsstrategi peger på de rette indsatser og udmøntningen af dem.

Business Faxe anbefaler at bruge målingen som et positivt værktøj for kommunen til dialog med erhvervslivet om en fælles indsats for den lokale udvikling.

I Business Faxe glæder vi os over de positive indsatser på infrastruktur- og transportområdet, samt arbejdet med at synliggøre de indsatser man arbejder på, og de resulter man faktisk opnår. Herunder synliggørelse af de potentialer, der er i kommunens erhvervsområder.

Arbejdskraft og kompetencer er et af indsatsområderne, og her peger kommunen selv på en tæt sammenhæng mellem jobcentrets succesfulde aktiviteter og bosætningsstrategien.

I Business Faxe understøtter vi tankerne om at arbejde med bosætningsstrategi, og det er et must, at der også investeres yderligere i arbejdet med uddannelsesområdet.

I Business Faxe glæder vi os ligeledes over, at Faxe Kommune arbejder konstruktivt med erhvervslivet om implementeringen af den nye udbudsportal, og at Business Faxe involveres aktivt i inddragelsen af erhvervslivet og synliggørelsen af arbejdet.

Business Faxe mener desuden, at det er vigtigt at få udviklet en fælles fortælling om det lokale erhvervsliv og bosætning i sammenhæng, da det vil bidrage til at tiltrække ressourcer til kommunen både i form af arbejdspladser, borgere og skatteindtægter.

Kun Faxe Kommunes sagsbehandling i sygedagpengesager ligger stadigt alt for dårligt. Business Faxe håber også her, at kommunen vil bestræbe sig på at forbedre sagsbehandlingen, meget gerne i en tæt dialog med erhvervslivet.

Kommunens dialog med erhvervslivet er væsentligt forbedret, så med erhvervsstrategien og valget af Business Faxe som aktør på erhvervsservice og erhvervsudviklingsaktiviteter, har vi lokalt et godt udgangspunkt for fortsat forbedring i 2021 og frem.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?