20. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester-svar om spare-kataloget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester-svar om spare-kataloget
Debat Faxe - 07. juli 2019 kl. 07:47
Af Ole Vive Borgmester, Faxe Kommune Valgt for Venstre
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Svar til Allan Tirsgaard:
Du har i et læserbrev stillet spørgsmål ved, hvorfor vi som kommune har udsendt et forslagskatalog med budgettiltag på 110 millioner kroner.

I Faxe Kommune laver administrationen det første forslag til budget og det skal være et budget i balance.

Når administrationen starter på arbejdet med et budget, så er der den udfordring, at vi som kommune ikke kender vore indtægter (skatter og bloktilskud) men har fuldt indblik i vore udgifter, derfor tager dette første udkast til budget altid udgangspunkt i det værst tænkelige scenarie (lave indtægter).

Vi bliver nødt til at begynde arbejdet allerede inden vi kender indtægterne, idet vi først efter sommerferien får vished om de kommunale indtægter, men vi kan simpelthen ikke nå hele vejen rundt om et gennemarbejdet budget, hvis vi først indleder arbejdet, når vi kender indtægterne.

Hvert år bliver der lavet et forslagskatalog til besparelse/effektiviseringer fra administrationen og alle de forslag i kataloget vil vi gerne kunne sende ud til vore medarbejdere via medarbejderudvalget og til diverse foreninger, bestyrelser m.m., så de har en mulighed for at komme med input til forslagene.

Vi ved godt fra politisk side, at forslagskatalogen (110 millioner i år) altid giver en del bekymringer hos alle interessenterne, men vi har desværre ikke fundet en bedre løsning endnu - og jeg ved, at de andre kommuner i landet kæmper med den samme udfordring.

Det er dog meget vigtigt at fastslå, at forslagskataloget jo netop er forslag og ikke noget der er vedtaget, da vi jo ikke kender vore indtægter, når kataloget bliver udarbejdet.

I år er hele processen så netop udskudt, så de reelle forhandlinger mellem regeringen og kommunernes landsforening først begynder i august; men det var først en meddelelse vi fik tilsendt torsdag 4. juli, så det er noget svært som kommune at planlægge sig ud af, når man på den måde spiller med blind makker og modparten bare kan ændre på hele tidsforløbet.

Jeg håber at mit svar har kastet lidt mere lys over, hvorfor vi som kommune ser os nødsaget til at lave sådan et forslagskatalog hvert år, med alle de bekymringer det giver; men det er altså en udløber at de arbejdsbetingelser, vi som kommune er underlagt fra Christiansborg.