6. august 2020
Sean Littlewood, bestyrelsesmedlem i Radikale Venstre i Faxe Kommune.
Sean Littlewood, bestyrelsesmedlem i Radikale Venstre i Faxe Kommune.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnene skal have samme sunde start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnene skal have samme sunde start
Debat Faxe - 18. april 2018 kl. 12:30
Af Sean Littlewood Bestyrelsesmedlem i Radikale Venstre i Faxe Kommune Præstøvej 38, Faxe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Radikale Venstre mener vi, at sundhed, trivsel og læring hænger uløseligt sammen. Derfor synes vi, det er en fantastisk nyhed, at dagplejerne i Faxe Kommune er ved at blive DGI-certificerede. Visse vuggestuer og børnehaver i kommunen ER allerede DGI-certificerede, og tilbage i maj 2015 blev de tre SFO'er under Midtskolen (Pastinakken, Hvepsereden og SFOdin) ligeledes idrætscertificeret.

Dette skaber en rød tråd, fra børnene er helt små og op gennem skoleårene - og giver dem de allerbedste forudsætninger for trivsel, udvikling og læring, så de kan begynde deres voksenliv i et sundt legeme og med en sund sjæl. Men det er ikke den eneste gevinst. Fokus på faglig og personlig udvikling af pædagoger og dagplejere gør Faxe Kommune til en attraktiv arbejdsplads, og investeringen i vores børn gør også Faxe Kommune til en attraktiv kommune at bosætte sig i som børnefamilie.

Derfor ønsker vi i Radikale Venstre, at Faxe Kommune sætter et ambitiøst mål om, at alle kommunens institutioner skal DGI-certificeres. Det koster, ja. Men børnene er vores fremtid, så det er en nødvendig investering og vil på den lange bane vise sit udbytte både menneskeligt og samfundsøkonomisk.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?