31. oktober 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn er også pårørende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn er også pårørende
Debat Faxe - 26. september 2020 kl. 05:52
Af Christina Birkemose Medlem af Faxe Byråd Borgmesterkandidat (Socialdemokratiet) P.C. Davidsens Vej 12, Haslev

I Faxe Kommune har vi allerede en pårørendevejleder for de voksne.

I oppositionens - Socialdemokatiets, SF og Ø's - forslag til alternativt budget anerkender vi, at børn som pårørende også har brug for råd, støtte og vejledning og at møde andre børn og unge, der er i samme situation, som dem selv.

Derfor mener Socialdemokratiet at det er på sin plads, at pårørendevejledning også bliver et tilbud til børn under 18 år, der har forældre med kronisk/ og eller alvorlig sygdom.

Børnene har brug for en voksen, der kan være deres vejviser i et system, der desværre alt for ofte glemmer, at også børn kan være pårørende.

Pårørendevejledning er en vigtig indsats for de mange voksne, der har brug for råd og vejledning om livet som pårørende.

Her kan pårørende få viden om deres rettigheder og muligheder.

Her er en at tale med, når man ikke aner sine levende råd i hverdagen.

I en tid, hvor syge udskrives tidligere end nogensinde fra sygehus, er vejledning af pårørende afgørende. Udskrivelserne sker tidligere end for ti år siden, og det gælder hvad enten man har en psykisk eller en fysisk sygdom. De pårørende trækker et stort læs i hverdagen, ofte på bekostning af deres eget hverdags- og arbejdsliv.

De fleste mennesker har stor forståelse for, at det er krævende for os voksne at være pårørende. Det er det derfor naturligvis også for børn.

Der findes børn, der på grund af forældres sygdom måske bliver hjemme fra skole, ofte kommer for sent, eller ikke har overskud til at lære det, de burde i skolen.

Disse børn har ikke nødvendigvis sociale eller adfærdsmæssige problemer, men befinder sig ofte i en stressende livssituation: Mor eller far, eller undertiden søskende, har en sygdom der præger livet og hverdagen i familien.

Det er på tide at anerkende disse børn og deres situation.

Dette flugter med vores politiske vision for Faxe Kommune som en god og tryg kommune at vokse op i for alle børn.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?