4. juni 2020
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beslutning om Femern er gode nyheder for Sydsjælland og Øerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beslutning om Femern er gode nyheder for Sydsjælland og Øerne
Debat Faxe - 24. april 2020 kl. 18:32
Af Tanja Larsson (S), medlem af Folketinget
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et politisk flertal har netop vedtaget, at Femern-byggeriet skal gå i gang næste år. Det betyder første spadestik på den danske side 1. januar 2021. Det er rigtig gode nyheder - også for vores lokalområde.

Når Femernforbindelsen står færdig, vil bilister og togpassagerer nemlig få meget kortere rejsetid mellem Tyskland og Danmark. Dermed kan vi forvente mere turisme og flere besøgende på Sydsjælland samt Lolland og Falster. Det har betydning for det lokale erhvervsliv og handelslivet, og det understøtter den turismestrategi, som vi lokalt har fastlagt i VisitSydsjælland-Møn.

Samtidig vil byggeriet skabe arbejdspladser og øget aktivitet lokalt, mens arbejdet er i gang de kommende år. Som medlem af Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer er jeg optaget af, hvordan vi kan sikre vækst og arbejdspladser ud i alle kroge af landet. Derfor glæder jeg mig meget over beslutningen om at igangsætte byggeriet. Det er godt for både de rejsende og for vores lokalmiljø.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?