25. maj 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beskæftigelse er vejen til bedre integration

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beskæftigelse er vejen til bedre integration
Debat Faxe - 09. maj 2018 kl. 10:32
Af Per Thomsen (S) Medlem af beskæftigelses- og integrationsudvalget. Hørvænget 56, Haslev
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Faxe Kommune har vi politisk godkendt en ansøgning om puljemidler til ansættelse af en integrations- og beskæftigelsesambassadør.

Det skete på seneste møde i Beskæftigelse- og Integrationsudvalget.

Vi socialdemokrater glæder os over, at vi på den måde får tilført ressourcer, i form af en ekstra medarbejder til integrationsindsatsen, uden ekstraudgifter for kommunen.

Og det ikke sagt, blot fordi det umiddelbart er omkostningsfrit for os, men mest fordi alle erfaringer viser, at det bedste vi kan gøre for nye borgere - som er flygtet fra deres eget hjemland og op til os - er at hjælpe dem på vej til et job. Vel at mærke et job, der foregår på ordnede løn- og ansættelsesvilkår.

Hvis ikke vi gør det og dermed overlader den enkelte til sig selv, ja så risikerer vi nemt, at der opstår et alternativt eller sort arbejdsmarked, hvor visse arbejdsgivere udnytter situationen og tilbyder jobs til dumpingpriser - til skade for såvel den enkelte flygtning - eller familiesammenførte, som for sammenhængskraften i vores samfund.

Jeg er ikke i tvivl og vi socialdemokrater er ikke i tvivl - beskæftigelse er vejen til bedre integration.

Og derfor glæder vi os også til at byde den nye medarbejder velkommen, det er en vigtig og prioriteret opgave, hvor det er vores håb, at alle vil værdsætte indsatsen og værdien, det skylder vi såvel en ny medarbejder som dem der i forvejen arbejder engageret for en bedre integration af vores flygtninge i kommunen.

Derfor finder vi det også meget beklageligt, at formanden for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, Steen Petersen, valgte at stemme imod denne vigtige beslutning.