30. juli 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: BUPL: Hold igen med selvrosen, Faxe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BUPL: Hold igen med selvrosen, Faxe
Debat Faxe - 17. juni 2021 kl. 15:09
Af Jørgen Krossing Eberhardt faglig sekretær i BUPL Sydøst

I sidste uge kom det frem, hvilke kommuner der i løbet af 2020 nåede i mål med at omsætte den første pulje fra aftalen om minimumsnormeringer til pædagogstillinger, og hvilke kommuner der ikke gjorde.

Desværre var Faxe Kommune at finde blandt de sidste, fordi kommunen ikke fik brugt 700.000 kroner fra puljen i 2020. Penge, som skulle være gået til flere pædagoger til gavn for børnene, men som i stedet røg tilbage i statens kasse.

I BUPL synes vi, det er brandærgerligt, at Faxe Kommune ikke har udnyttet hele den gave, som pengene til minimumsnormeringer vitterligt er. Derfor undrer det også noget, at Faxes chef for Børn og Undervisning, Henrik Reumert, ligefrem roser kommunens håndtering i medierne.

- Jeg synes faktisk, at Faxe Kommune har præsteret godt, udtalte han til TV2 Øst.

Det må siges at være lidt af en tilsnigelse. For nej, Faxe Kommune har ikke præsteret godt efter flere år med brudte løfter og underforbrug på dagtilbudsområdet.

BUPL anerkender, at det er bøvlet at skulle ansætte mange pædagoger på kort tid, men man ligger, som man har redt i Faxe Kommune. For det er netop kommunens manglende ansættelser i 2019, som er årsagen til, at man ikke nåede i mål og måtte returnere 700.000 kroner til statskassen i 2020.

Tilbage i 2018 indså politikerne i Faxe, at økonomien ikke rakte til at sørge for de normeringer, man politisk havde besluttet for år tilbage. Derfor vedtog Byrådet, at der i 2019 skulle afsættes ekstra 9 millioner kroner til genopretning af dagtilbudsområdet. Desværre var løfterne noget nær tomme.

For da regnskabet for 2019 forelå, stod det klart, at kommunen endte med et underbrug på hele 7 millioner kroner på dagtilbudsområdet. Det viste sig, at administrationen havde opdaget store huller i kommunens økonomi, og dem ville man blandt andet dække ved at bede dagtilbudsområdet om at holde igen med ansættelserne i 2019.

Det er det, der er baggrunden. Et selvskabt problem med andre ord. På grund af de manglende ansættelser i 2019 fik Faxe Kommune ekstra travlt med at ansætte pædagoger i 2020, og derfor nåede man ikke at få udmøntet alle puljepengene.

Bevares, det går den rigtige vej på dagtilbudsområdet i Faxe, men når man ikke udnytter hele den gave, som staten giver én til gavn for børnene, kan man ikke forvente, at vi ligefrem klapper i vores hænder.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?