24. november 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anstændighed - DF-style

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anstændighed - DF-style
Opdateret 06. april 2017 kl. 18:01
Debat Faxe - 06. april 2017 kl. 14:54
Af Eli Jacobi Nielsen (DF) Prins Buris Vej 19, Karise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I et indlæg i medierne anfører formanden for teknik- og miljøudvalget, Ivan Lilleng, (K), at have hørt lokale politikere tale om at "udfordre loven". Jeg tilstår gerne, både at have anvendt lignende udtryk, og at være blevet inspireret til det af Slagelses borgmester Steen Knuth (V), der brugte det i en pressemeddelelse 21. december 2015.

Og der er naturligvis ikke tale om at ville tillade ulovligheder, men alene at gøre op med den overfortolkning af love og regler der finder sted i mange kommuner, også i Faxe. Vi er helt enige i at kommunerne er forpligtet til at gøre en indsats for vandmiljøet, men ønsker at myndighederne overholder deres forpligtigelser, både mht dokumentation for forureningen og overholdelse af proportionalitetsprincippet. Dette burde være en selvfølge i dagens Danmark, men er det desværre ikke, derfor er det nødvendigt at udfordre reglerne, eller rettere håndhævelsen af disse. Nogle politikere mener man ukritisk bør følge forvaltningens regelfortolkninger, og kalder det at tage ansvar, dem om det.

At tage politisk ansvar betyder for Dansk Folkeparti dels at træffe og bakke op om upopulære beslutninger når disse er nødvendige, men også at sikre at borgernes interesser varetages, og at de ikke udsættes for urimelig behandling og overgreb, herunder udstedelse af unødvendige spildevandspåbud. Det gøres med en selvstændig, kritisk og objektiv tilgang til emnerne, ikke mindst når det gælder spildevandsproblematikken.

Det er politisk anstændighed for DF, og et ansvar vi gerne tager på os.