14. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbent brev til transportministeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbent brev til transportministeren
Debat Faxe - 26. december 2019 kl. 18:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Pilon Foghmar, Drosselvej 37 c, 4653 Karise, på vegne af bestyrelsen i Karise Håndværker- og Borgerforening

Karise Håndværker og Borgerforening har siden 1906 arbejdet for at fremme udviklingen i Karise, en stationsby på Østsjælland med ca. 2300 indbyggere.

En afgørende faktor i indsatsen for at bevare et velfungerende lokalsamfund er tilstedeværelsen af pålidelig, effektiv offentlig transport. Her er Østbanen en livsnerve, for såvel vores mange pendlere der arbejder i det Storkøbenhavnske område, som for vores unge der skal til og fra deres uddannelsesinstitutioner.

Det er derfor med stor bekymring at vi har modtaget informationen om vedligeholdelsesstandarden på Østbanen, den nu indførte hastighedsnedsættelse, og risikoen for en kommende lukning. En sådan vil få uoverskuelige konsekvenser for såvel beskæftigelsen, som uddannelsen af vore unge, og på sigt medføre affolkning af området. At bibeholde velfungerende kollektiv transport, ligger endvidere fint i tråd med regeringen og folketingets ambition om at nedsætte CO2 udledningen med 70 procent inden 2030

Fra lokalt hold tager vi ikke stilling til hvilken offentlig instans, staten eller regionen, der bør stå for finansieringen af udskiftning af de udslidte skinner, vi appellerer blot til at der skrides til handling snarest, til at sikre fortsat stabil drift af Østbanen, der er essentiel for opretholdelsen af velfungerende lokalsamfund på Østsjælland i almindelighed, og Karise i særdeleshed.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?