16. november 2019
Foto: www.giftfri-have.dk/
Foto: www.giftfri-have.dk/
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbent brev til teknik og miljø i Faxe Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbent brev til teknik og miljø i Faxe Kommune
Debat Faxe - 30. juli 2019 kl. 13:10
Af Pia Lomholt Svend Gønges Vej 13, Faxe Ladeplads
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kære Torben Lauritsen.
Som borger i Faxe Kommune, har jeg som mange andre borgere, et ønske om at vores lille, men meget smukke del af Danmark, er et område hvor naturen har de allerbedste betingelser.

Vi kan, som bekendt, alle hver især, bidrage til dette på utallige måder.

Eksempelvis kan vi prioritere, at vores haver er anlagt som bi-og insektvenlige enheder, hvor vi naturligvis ikke anvender nogen form gift, og hvor haverne bliver behandlet nænsomt i vores dybe respekt for plante-d yre og insektlivet.

Men vores kommune, Faxe Kommune, kan også gøre noget, meget mere end den gør i forvejen. Og her kommer jeg til min egentlige begrundelse for denne henvendelse:

Faxe Kommune opfordres til som kommune at blive medlem af ,,Giftfri Haver" i Danmark. Der er p.t. en håndfuld kommuner i Danmark som er medlem, sidste vores nabokommune, Vordingborg Kommune.

»Giftfri Haver« er en organisation under Danmarks Naturfredningsforening. For at blive medlem som kommune, skal Faxe Kommune sende en opgørelse over kommunens samlede usprøjtede arealer.

Se yderligere på nettet under »Giftfri Haver«, det er nemt at blive medlem. Og det gælder naturligvis om at have så højt et tal for usprøjtede arealer som muligt. Som medlem af Giftfri Haver - som kommune - arbejder man på at større og større arealer i kommunen er usprøjtede.

Dette vil, som bekendt, forbedre biodiversiteten i vores kommune, og dermed gøre vores del af Danmark til et endnu bedre sted for mennesker, planter dyr og insekter.

Man kan også som enkelt haveejer blive medlem af Giftfri Haver, hvis man opfylder kriterierne. Jeg har selv i en årrække været medlem, til stor inspiration, glæde og gavn for mig og min have.

Jeg håber virkelig, at Faxe Kommune på denne måde vil gå forrest, som bl.a. vores nabokommune gør, i bestræbelserne på at i vores del af Danmark behandler vi naturen med den allerstørste respekt, til glæde for alle. Så vi kan sige, at vi som kommune tager ansvaret for at forbedre vilkårene for naturen i vores del af landet.