16. juli 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbent brev til Faxe Kommunes Teknik- og Miljøudvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbent brev til Faxe Kommunes Teknik- og Miljøudvalg
Debat Faxe - 05. februar 2019 kl. 10:44
Af Rasmus Bo Andersen Formand for Bråby-Skuderløse-Teestrup Lokalråd Skuderløse Indelukke 3, Bråby Stationsby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vores lokale bus er truet af nedskæringer i servicen! Det må vi som lokalråd protestere imod.

Bus 266, som betjener Skuderløse- og Teestrup-området, foreslås lukket for at finansiere fortsat drift af bus 630R som bl.a. betjener borgere i Faxe Ladeplads. For mange borgere i vores lokalområde er bussen en vigtig livsnerve! En forringelse af busservicen vil give borgerne væsentlige øgede omkostninger, forhindre børnefamilier i at få hverdagen til at hænge sammen og gøre vores landsbyområde mindre attraktivt rent bosætningsmæssigt.

Bus 266 giver lokalområdets børn mulighed for at passe deres grundskole, fritidsjob og fritidsaktiviteter. Uanset om de går i folke-, fri- eller privatskole. Vores unge medborgere er afhængige af bussen for at komme ind til stationen og videre på ungdomsuddannelserne. Vores bus giver vores ældre mulighed for at forblive i egen bolig i det lokalsamfund, hvor de bor og trives. En flextrafikordning vil betyde en voldsom økonomisk merudgift for alle brugere af bussen. Fx vil en af lokalområdets børnefamilier få en merudgift på 380 % i forhold til i dag, og børnene vil givetvis miste muligheden for at tage kammerater med hjem.

Faxe Kommune er en landkommune, og byrådet har derfor også pligt til at sikre en ordentlig service til de borgere, der bor uden for kommunens største byområder. Vi hører mange af vores lokalpolitikere tale om vores lokalområde som et attraktivt sted at bo - et område, som skal udvikles og bevares. Det klinger dog noget hult, når I nu foreslår lukning af vores bus!

Vores lokalområde har gennem de seneste år oplevet mange forringelser af servicen: I har lukket vores lokale skoler, vores ældreboliger og dagplejere fra lokalområdet. Det tyder mest på afvikling - og bestemt ikke på udvikling og bevarelse. Desuden ærgrer det os, at vi som lokalråd ikke bliver hørt, når et så indgribende spareforslag for vores område bliver fremlagt.

Bevar vores bus - for alle borgere!