24. november 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Vi undersøger hverdagen i dagtilbuddene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Vi undersøger hverdagen i dagtilbuddene
Debat Faxe - 10. april 2017 kl. 10:22
Af Nellie Bradsted Formand for Børne- og Familieudvalget i Faxe Kommune Kastanievej 25, Haslev
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Børne- og ungepædagogernes Landsforbund, BUPL har for nylig offentliggjort en landsdækkende undersøgelse om pædagogers »alenetid« med børn.

For Faxe Kommune vedkommende har 58 medlemmer af BUPL, deltaget i undersøgelsen. Så det er ikke en udpræget stor og omfattende undersøgelse af forholdene i Faxe Kommune, dog ønsker Børne- og familieudvalget, at få resultatet af undersøgelsen undersøgt til bunds.

Det fremgår af undersøgelsens resultater, og faglig sekretær hos BUPL, Jørgen Eberhardt, nævner det også i et læserbrev i flere lokale medier, at 93 procent af de adspurgte pædagoger tilkendegiver, at de har været »alene på stuen i går«. Det er desværre ikke muligt ud fra undersøgelsens datamateriale at læse, hvad årsagen har været eller hvor lang tid der er tale om.

Men på baggrund af undersøgelsen undersøger vi nu, hvordan hverdagen ser ud i de enkelte dagtilbud i Faxe Kommune. Vi gennemgår personaledækning i dagtilbuddene, fra de åbner, til de lukker og forventer, at det kan bidrage til at give et mere retvisende billede af, hvordan hverdagen ser ud i vores dagtilbud. Når vi har resultaterne af denne kortlægning, skal vi naturligvis fra politisk side forholde os til, hvad kortlægningen viser, og tage de nødvendige drøftelser, der eventuelt kan komme i kølevandet på kortlægningen.

Det ligger Børne- og Familieudvalget meget på sinde, at vores normeringer giver mulighed for at der kan drages den nødvendige omsorg og nærvær for det enkelte barn. Så barnet kan føle sig tryg i hverdagen. Vores normeringer skal ligeledes give mulighed for, at vi kan have fokus på de sociale kompetencer og læring i dagtilbuddet.

Ind til videre har BUPLs undersøgelse givet anledning til lokale drøftelser blandt personale og ledelse om organisering af hverdagen. Det er jo altid givende, at se på egen praksis og drøfte, om der er andre mere hensigtsmæssige måder at organisere hverdagen på til gavn for børnene i Faxe Kommune.

Centerchef fra Center for Børn & Undervisning har ligeledes inviteret BUPL til dialog om undersøgelsens resultater efter påske.