19. oktober 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vigtige landsbyskoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vigtige landsbyskoler
Debat Egedal - 09. november 2017 kl. 15:17
Af Byrådsmedlem Niels Lindhardt Johansen (K) skriver
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valgdebat
Egedal: Velfungerende byer og landsbyer er den vigtigste sammenhængskraft i Egedal kommune. De skaber den kulturelle baggrund for det liv, som vi ønsker og der, hvor vi bor.

Et af de mest kulturbærende samlingspunkter er den lokale skole. Vigtigst for landsbyerne. I Egedal gælder særligt skolerne i Slagslunde og Veksø.

Fra tid til anden har der været diskussioner om at nedlægge skolerne. Det er nu tiden til en gang for alle at stoppe dette vanvid. Vi skal ikke fra politisk side tænke på at nedlægge. Vi skal i stedet for koncentrere os om - med udgangspunkt i skolerne - at udvikle Slagslunde og Veksø. Vi skal lade skolerne være det kulturelle samlingspunkt hele døgnet med sloganet: »Vi ses på skolen«.

Skolerne skal bruges - ikke kun i dagtimerne, men også om aftenen. Hvordan det skal ske, skal være op til Slagslunde-borgerne og Veksø-borgerne.

Derudover skal vi give skolerne fri. Lade de enkelte skoler, og ikke mindst de små skoler få frihed til at skabe sin egen identitet, sit eget tema, sit eget liv, sin egen succes. Det er de allerede gode til i Veksø og i Slagslunde. Vi vil ikke miste de små skoler i Veksø og Slagslunde.