10. april 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi vil gerne betale for miljøet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi vil gerne betale for miljøet
Debat Egedal - 10. marts 2020 kl. 06:35
Af byrådsmedlem Niels Lindhardt Johansen (K), Egedal Kommune
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Egedal: Kommunens teknik- og miljøudvalg skal på onsdag, den 11. marts 2020 drøfte fremtidige udbud af fossilfri drift af busser i den kollektive trafik. Det følger i tråd med, at byrådet tidligere kløgtigt besluttede, at bus 147 og 157 skal betjenes af elbusser, hvilket således er tilfældet i dag.

Det følger også i tråd med byrådets netop vedtagne klima- og energiplan. Begge peger i retning af mindre energiforbrug og en beskyttelse af vores ressourcer. Og det er i tråd med FN's verdensmål.

Kommunens administration har indstillet, at kommunen beslutter generelt, at fossilfrie drivmidler skal prioriteres ved fremtidige udbud af kollektiv bustrafik. Det må hilses med stor tilfredshed. Dernæst foreslås, at administrationen kan arbejde inden for denne beslutning om fossilfri busdrift. Det virker som en god administrativ løsning.

Endelig foreslår administrationen, at merudgifter til fossilfri busdrift skal dækkes gennem ændret busbestilling. Her står med andre ord, at busdriften skal forringes, hvis det koster mere at køre fossilfrit. Hvad er det da for noget? Dermed vil det være de svageste borgere, børn, unge, og pensionisterne, samt pendlerne, der har et stort behov for at køre med bus, der skal betale for fossilfrie busser gennem forringelser i den kollektive bustransport.

Vi har ellers et princip om, at vi er fælles om at betale for de kommunale opgaver, daginstitutioner, skoler, plejehjem, idrætsfaciliteter etc. I solidaritet og i fællesskabets navn.

Vi skal værne om vores natur, vores miljø og vores ressourcer i verden. Det koster. Det ved vi, men det er nødvendigt. Og så skal vi være glade for, at vi har råd til at afsætte de nødvendige ressourcer, der skal til for at gennemføre klima- og miljøforslag som f.eks. fossilfri busdrift.

Så nej til punkt tre i dette forslag. Skulle udvalget alligevel stemme for dette 3. punkt, vil jeg rejse sagen i byrådet. Så vil vi se, hvilke

byrådsmedlemmer, der kun vil miljøforbedringer gennem busforringelser.