21. august 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Værn om veteranerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Værn om veteranerne
Debat Egedal - 05. september 2018 kl. 12:11
Af Byrådsmedlem for Det konservative Folkeparti Niels Lindhardt Johansen skriver
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Egedal: I dag (onsdag 5. september, red.) er det en særlig dag. Det er national flagdag, hvor vi hædrer alle de veteraner, som har været udsendt af den danske stat. Det gør vi også i Egedal.

Veteranerne har alle gjort en stor gerning for fred, demokrati og udvikling. De har lidt afsavn, og flere af dem er blevet mærket for livet. Nogle har betalt den ultimative pris ved at dø i tjeneste.

Alle disse tapre kvinder og mænd skal vi hædre i dag. Sige dem og deres pårørende en stor tak for, hvad de har gjort for Danmark og for de lande, de har forrettet tjeneste i.

Vi skylder de, der har fået sår på sjælen, en værdig tilværelse, efter de er vendt tilbage til Danmark. Det er vi blevet meget bedre til end tidligere. Vi kunne dog godt gøre noget ekstra i Egedal Kommune ved at have en veterankoordinator. Ikke en person på fuld tid, men en person, som et par dage om måneden kunne være en central person til at hjælpe veteranerne i Egedal. Andre kommuner kan, det bør Egedal også kunne. Vi har over 250 veteraner i kommunen. Vi skal værne om dem.