14. december 2017
Steffen Sjørslev er nummer to på listen hos Liberal Alliance. Foto: Privat
Steffen Sjørslev er nummer to på listen hos Liberal Alliance. Foto: Privat
Foto: Dennis Sjorslev
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ung liberal ønsker nytænkning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ung liberal ønsker nytænkning
Debat Egedal - 09. august 2017 kl. 15:24
Af Kandidat for Liberal Alliance til KV 2017 Steffen Sjørslev, Nybøllevej 9a, 2765 Smørum, skriver
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Egedal: Jeg hedder Steffen Sjørslev, og jeg stiller op til kommunalvalget, som nummer to på listen for Liberal Alliance. Jeg er 20 år, fra Ledøje og har igennem de seneste to år siddet i bestyrelsen for Liberal Alliances Ungdom Egedal/Furesø, først som menigt bestyrelsesmedlem og fra i år som kasserer.

Jeg stiller op, da jeg ser en mangel på unge liberale byrådsmedlemmer til reel repræsentation for de unge i Egedal. Egedal Kommune har lidt under et lederskab baseret på gamle alliancer og mangel på nytænkning. Nytænkning og forbedringer kræver nyt blod i byrådet. Gør vi, som man plejer, sker der det samme, som der plejer at ske. Vi har en god kommune, men den kan gøres bedre.

Til trods for at der bliver brugt flere penge på skoleområdet end de kommuner, vi sammenligner os med, præsterer vi ikke bedre, når det kommer til elevernes karakterer. Derfor skal der arbejdes på at sikre, at skolerne i Egedal ikke bare skal være gode, men også afspejle de peng, der er valgt at blive brugt på området.

Vi betaler den højeste skat i Nordsjælland, uden at borgerne reelt får noget for pengene, og trods ihærdigt arbejde fra LA Egedal er skatten fortsat uændret. Kommunekassen kan på grund af reglerne ikke benyttes til velfærd og drift, derfor bør kommuneskatten sænkes således, at borgernes penge ikke benyttes på unødvendige projekter. En sænkelse af kommuneskatten vil derfor ikke give mindre velfærd, men et større rådighedsbeløb for kommunens borgere.

Egedal har masser at tilbyde. Vi skal skabe nogle gode rammer og støtte for erhvervslivet og iværksættere der kan medvirke til at sætte Egedal kommune på landkortet. Branding af kommunen skal ikke finansieres med borgernes skattekroner til varm luft fra et marketingbureau.

Branding af kommunen skal skabes af de ildsjæle i kommunen, der er villige til at starte noget nyt, og er klar til at lægge kræfterne rigtigt og mest effektivt. Seneste eksempler på, at det er muligt, er den succesfulde musikfestival, og den nystartede torsdagsklub, viser at de unge også vil investere i Egedal og gøre kommunen et sted for alle aldre.

Mit kandidatur til byrådet er det unge liberale budskab om, at Egedal skal være i blandt de bedste kommuner at bo i, og at vi ikke skal hvile på laurbærrene. Vi skal ikke acceptere en kommune der tillader overforbrug og begrænset velfærd for pengene.