19. oktober 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tanker efter møde om børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tanker efter møde om børn
Debat Egedal - 09. november 2017 kl. 15:17
Af Erik Mortensen, Bøgevej 22, 3650 Ølstykke, Alternativet i Egedal, skriver
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valgdebat
Egedal: Blandt emnerne, der blev diskuteret, var tidlig indsats, herunder skoleudsættelse. En pædagog stillede følgende spørgsmål til panelet, hvoraf der var fire medlemmer af skoleudvalget: »Hvorfor har pædagogerne fået mundkurv på, idet de ikke på eget initiativ må tage spørgsmålet op om behov for skoleudsættelse med forældrene til et barn, hvor pædagogen mener, det er relevant?« Der blev nikket fra de øvrige pædagoger og tillidsfolk, og ingen gav udtryk for, at de var uenige.

Det er ufatteligt at konstatere, at en bekostelig administrativ topstyring forhindrer pædagoger i at bruge deres faglighed til at vejlede forældre, og modarbejder et politisk ønske om tidlig indsats overfor udsatte børn.

Efterfølgende afprøvede jeg, hvordan man i praksis søger om skoleudsættelse, og undersøgte, hvordan den efter »Styrelsesvedtægt for folkeskolen i Egedal Kommune« behandles.

Jeg oplevede, at den digitale selvbetjening desværre har udviklet sig til digitalt skrankepaveri, og at skoleadministrationen har udnævnt sig selv til en ophøjet myndighed i et elfenbenstårn, hvor beslutninger om skoleudsættelse bliver foretaget i »Visitationsudvalget«, hvis ansøgningen i øvrigt bliver fundet værdig til behandling.

Det er på tide, at elfenbenstårnet bliver revet ned. Beslutninger af betydning for det enkelte barn skal tages af forældre og de fagpersoner, der kender barnet godt.