17. september 2021
Lukningen af Søagerskolen i Smørum (billedet) er til debat i valgkampen. Foto: Kim Rasmussen
Lukningen af Søagerskolen i Smørum (billedet) er til debat i valgkampen. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svar til Jens Skov: Sund fornuft og økonomisk ansvarligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svar til Jens Skov: Sund fornuft og økonomisk ansvarligt
Debat Egedal - 11. september 2021 kl. 09:06
Af formand for Skoleudvalget Betina Hiligsøe (V) og borgmester Karsten Søndergaard (V)

Jens Skov fra SF slynger om sig med tal i et debatindlæg for igen at skabe usikkerhed om lukningen af Søagerskolen. Heldigvis kan indlægget hurtigt pilles fra hinanden og gennemskues som politisk spin frem mod kommunalvalget.

Fakta er, at Søagerskolen er lukket på et økonomisk ansvarligt grundlag og med sund fornuft.

Byrådet har besluttet at ofre 580 millioner kroner på bedre skoler i Egedal. Det skal ske med kvalitet og bedre læringsmiljøer for vores elever og medarbejdere. Lige nu er der kun behov for to skoler i Smørum og i de kommende år falder antallet af skolebørn, på trods af nyt boligbyggeri. Det skyldes, at flere børn går ud af 9. klasse, end der kommer ind i 0. klasse.

I stedet for at ofre penge på en udtjent Søagerskolen, bruges pengene klogt på udvidelser og forbedringer på Balsmoseskolen og Boesagerskolen. Samtidig bliver der tænkt på miljø og bæredygtighed. Det er sund fornuft.

Lige nu stiger antallet af de mindste børn mere end forventet. Det kan betyde, at der om 8-10 år bliver behov for mere plads på skolerne. Derfor bliver der allerede nu tænkt langsigtet, så de kommende forbedringer på Boesagerskolen, er fremtidssikret til et eventuelt ekstra spor. Det er sund fornuft.

Det vil være direkte uansvarligt, at sætte Søagerskolen i stand nu - for så at skulle bruge den om 10 år.

Jens Skov forslår ligeledes, at en del af Søagerskolen kan anvendes til daginstitution. Vi mener, at børn i Smørum fortjener bedre. Lad os bygge en ny daginstitution fra bunden og som kan indeholde de krav og forventninger, der er til en daginstitution i dag. Vi har et rigtig godt eksempel i Fantasihaven, som kun er godt et år gammel.

Vi er godt klar over, at Jens Skov gerne vil beholde alle tre skoler nu og fordele eleverne i mindre klasser. Det lyder også tillokkende. Jens Skov mangler blot at fortælle, hvor de væsentlige øgede driftsudgifter skal komme fra? Er det de ældre borgere eller børnene, der skal spares på i stedet?

Det bedste for børn i Smørum og Egedal - det er sund fornuft og økonomisk ansvarligt.

Synes du, at kommunen er der for dig?