10. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Socialdemokratiet sætter mennesket over systemet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokratiet sætter mennesket over systemet
Debat Egedal - 03. oktober 2019 kl. 09:03
Af Anja Andrup, Formand for Socialdemokratiet Egedal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Egedal: Socialdemokratiet vil gøre op med de stigende udgifter for borgerne i Egedal. Velfærd er ikke høje brugerbetalinger. Vi ønsker, at alle familier kan vælge SFO til. Det skal ikke være prisen, der er afgørende for, om børnene har mulighed for at være sammen med deres venner efter skoletid.

Alt for længe har priserne været på himmelflugt. Disse besparelsesrunder skal der sættes en stopper for! Vi ønsker kvalitet og gode rammer for børn og voksne, og derfor skal dagtilbud forblive dagtilbud under den lovgivning, der sikrer, at det pædagogiske arbejde har de rigtige forudsætninger.

To voksne i indskolingen er en rigtig god investering, den er vi med på - men som det ser ud nu, er der hos andre partier et ønske om, at det skal finansieres af forhøjet brugerbetaling for klubbørnene. Vi mener ikke, at det er den rigtige vej at gå.

Minimumsnormeringer i dagtilbuddene er vi med på, men vi skal også huske normeringen på vores plejehjem og i hjemmeplejen. Det er en national udfordring, at vi ikke kan rekruttere medarbejdere til plejeområdet, selv om det er et højt specialiseret fagområde at være SOSU assistent. Hverdagen i Egedal, som ældre, skal være i verdensklasse. Det skylder vi hinanden. Værdighed og velfærd hele livet igennem. Det betyder for os, at alle ældre får den hjælp, som de har behov for. Ingen skal stå med hatten i hånden her i Egedal. Vi skal sikre, at Egedal er en god arbejdsplads, hvor vi tager vare på de medarbejdere, som hver dag gør en stor forskel for de ældre.

Vi mangler og kommer til at mangle flere dygtige medarbejdere på plejeområdet, og derfor ønsker vi, at Egedal er en attraktiv arbejdsplads. Vi ønsker, at vi i budgettet sætter flere midler af til flere hænder både i ældreplejen og på det specialiserede socialområde. Det specialiserede socialområde skal styres, men det betyder ikke for os, at mennesker, der har behov for hjælp af fællesskabet, i årevis skal bokse med systemet. Høje kvalitetsstandarder er positive for os. Det betyder, at vi sætter mennesket over systemet.

Vi vil prioritere, at alle familier har råd til, at sende børnene i SFO og klub. Vi vil prioritere en anstændig normering for vores ældre, der har brug for pleje, og sidst men ikke mindst, så vil vi prioritere det specialiserede område i Egedal.

Det vil vi, fordi vi er socialdemokrater, og disse områder er hjerteblod for os.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?