23. maj 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoleudvalgs arbejde med kejserens nye klæder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoleudvalgs arbejde med kejserens nye klæder
Debat Egedal - 23. januar 2019 kl. 14:11
Af Poul Nielsen, Lupinhaven 27, Smørum, skriver:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Formanden for Skoleudvalget Betina Hilligsøe (V) fortæller os 17. januar 2019, at det bliver et »spændende forår«. Byrådet skal nemlig frigive to millioner kroner på mødet 30. januar, så bygherrerådgiveren Arkitema kan udarbejde scenarier for de skoler, der ikke skal nedlægges. Arkitema skal også styre inspirationsture, hvor medlemmerne af skoleudvalget og formænd for skolebestyrelser deltager. Hun fremhæver, at også eleverne bliver taget med på råd.

Ih - hvor progressivt! Det er åbenbart for dristig en tanke at spørge lærerne om deres syn på, hvad der først og fremmest er brug for? Man kunne jo risikere, at der kom nogle kedelige svar som for eksempel plads nok til det øgede antal elever i disse skoler, lavere klassekvotienter, bedre indeklima, tilstrækkelige og rene toiletfaciliteter (ikke mindst for pigerne), forberedelseslokaler til lærerne og en rekrutteringspolitik, som - kvantitativt og kvalitativt - kunne tiltrække lærere til Egedal. Alt dette er åbenbart ikke noget, Egedal Kommune selv er i stand til at finde ud af.

Men nu skal der altså bruges to millioner på endnu en rådgiver til at »udarbejde scenarier«, som »politikerne så kan vælge imellem efter ønsker og pengepung, lige som var det en bil A, B eller C.« Skoleudvalgets køreplan er startskuddet til processen med at »skabe kreative læringsfællesskaber og multifunktionel udnyttelse af kommunens ejendomme«. Jamen hov - var det ikke lige det, kommunen allerede to gange har betalt Brøndum og Fliess for? Det må selvfølgelig forventes, at et arkitektfirma i rollen som rådgiver for to millioner kan bidrage med et eller andet, der er lidt nærmere de bygningsmæssige spørgsmål end den gang »Kejserens nye klæder«, Brøndum og Fliess til kommunens åbenbare tilfredshed berigede sproget med med udtryk som »intelligente kvadratmetre«. Men ærligt talt: Skal det virkelig være SÅ svært at administrere et kommunalt skolevæsen?

Det næste i denne ulidelige beslutningsproces bliver nok, at nogen finder ud af, at der bør indkøbes en »second opinion« til bidraget fra Arkitema, sådan at Venstres formand for skoleudvalget kan blive helt sikker på at komme til at opleve et spændende forår.