17. januar 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skolechefen politiserer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolechefen politiserer
Debat Egedal - 08. marts 2017 kl. 14:40
Af Formand for Egedal Radikale Venstre Jørgen Guldborg skriver
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
EgedaL: For kort tid siden kunne man i denne avis læse et interview med Rikke Mortensen, byrådsmedlem og borgmesterkandidat for Egedal Radikale Venstre. Rikke Mortensen citeres blandt andet for, at hun »sporer en tendens, hvor forvaltningen politiserer for meget«.

Denne tendens kom der et konkret eksempel på, også i denne avis, fredag den 03.03.17. I forbindelse med byrådets beslutning om indslusning af 0.klasse på Slagslunde skole, udtaler skolechefen blandt andet. »svært at finde 250.000 kroner«, og »umiddelbart tænker jeg ikke, vi har 250.000 kroner.« samt »de andre distriktsskoleledere vil protestere, hvis der skal tages penge fra deres budget til Distriktsskole Ganløse«. Indlægget med skolechefen sår endvidere tvivl om, hvad sker der, hvis de famøse 250.000 kroner ikke findes. Men bare rolig, byrådet har taget den politiske beslutning i den omtalte sag.

Skolechefen kan selvfølgelig have sin personlige holdning til byrådets beslutning, og fred være med det. Skolechefens opgave er ene og alene at effektuere byrådets beslutning. Den personlige holdning er ganske uinteressant.

Jeg finder det kritisabelt, at skolechefen ikke kan sondre mellem det at være loyal embedsmand og privat person. Og gad vide, om formanden for Børne- og Skoleudvalget Carina Burskov, og for den sags skyld også borgmester Karsten Søndergaard, billiger deres skolechef for dennes udtalelser her i avisen.