19. september 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal vi hæve kommuneskatten - nejtak!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal vi hæve kommuneskatten - nejtak!
Debat Egedal - 19. september 2017 kl. 14:59
Af Kandidat nr. 4 for Det Radikale Venstre Stephan Grubbe Sølby, Fasanvej 5, 3650 Ølstykke, skriver
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Egedal: I debatten frem mod kommunalvalget har især SF fremført, at kommuneskatten kan hæves som et middel til at skabe større indtægter til Egedal - og dermed som en let vej til at øge kvaliteten i Egedals kommunale tilbud.

Jeg og Radikale Venstre ønsker ikke at hæve kommuneskatten!

For det første betaler borgerne i Egedal i forvejen en af de højeste kommuneskatter i Nordsjælland. For det andet vil Egedal blive modregnet i den forøgede indtægt i en årrække. Egedals borgere vil derfor betale mere i skat uden at få forøget service. For det tredje er det bare en lap på et hul, der år for år bliver større og større.

Tiden til lappeløsninger er for længst forpasset.

I stedet foreslår jeg, at Egedal får mere ud af det meget, vi i forvejen har. Det skal blandt andet ske ved at fjerne overflødig administration og bureaukrati.

For bare at nævne to små eksempler. Tilbagerul distriktsskolerne til matrikelskoler. Den reform har kun givet mere ledelse og administration og på samme tid både ringere økonomi og lavere kvalitet.

Hvad skal vores daginstitutioner med klyngeledelse på rådhuset? På hvilken måde giver det mere kvalitet i den enkelte institution?

Sådan kan man blive ved hele vejen rundt. Beslutninger og ansvar skal ud hvor borgerne er. Ud på den enkelte skole, daginstitution og plejehjem.