21. januar 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Samfundets yo-yo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samfundets yo-yo
Debat Egedal - 14. november 2017 kl. 08:16
Af Marianne Hess Jensen, Tvillingevej 26, 2765 Smørum, skriver
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Egedal: Så er den gal igen. Det har den sådan set været hele tiden, men for mig at se har der ikke været en konkret situation der kunne lyse den del af problemet op. Min ledighed har nu varet i otte år. Otte år, hvor det arbejde jeg har haft, har været i praktik og job med løntilskud, eller parkeret på Jobbroen i Egedals aktiveringstilbud.

Fra politisk side giver det åbenbart mening at straffe de ledige, for virksomhedschefernes afslag og evindelige udnyttelse af den gratis arbejdskraft, som en ledig borger i virkeligheden er. Men praktikken alene får den ledige borger ikke noget arbejde af.

»Byd selv ind med noget«, siger de. Når man så gør det, skælder og smælder de én hæder og ære fra.

»Praktik kan betale sig« Ja, for hvem igen? »Det er meningen, at borgeren skal enten i arbejde eller uddannelse«. Vælger man uddannelse, skal det i hvert fald ikke være et enkelt fag, for så har du udsigt til seks måneders pengeløs fremtid.

Det her, giver sikkert ikke mening for mange derude, så lad mig uddybe nærmere, hvad jeg egentlig taler om her.

Jeg er blevet foreslået og har besluttet at blive laborant. Ét af laborantskolens specifikke adgangskrav er matematik på C-niveau. Ok, så tager jeg matematik på C-niveau. Nogen vil måske tænke: hvad er problemet i det? Det er jo fint nok, SU, så kører det jo bare god idé. Men hvis det var så lige til, hvorfor så debat-indlægget her?

Det er ikke lige til. Matematik på C-niveau giver ikke nok timer til at blive SU-berettiget, som det hedder. »Så kan du vel bare tage nogle flere fag for at blive SU-berettiget, kan du ikke?« Nej, det kan jeg faktisk ikke, for jeg har en fuld HF i forvejen, hvilket betyder at det ganske enkelt ikke er muligt at tage andre fag på gymnasielt niveau og så få SU.

Så er der kontanthjælpen. Men det system er så enkelt sat sammen, at hvis du ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet, så er der ganske enkelt ingen penge at hente. Mine to veje i fremtiden, ser altså således ud: Matematik på C-niveau uden indkomst i seks måneder fra januar 2018 eller seks måneder yderligere på kontanthjælp, hvor jeg ganske enkelt sidder fast uden at kunne komme nogen vegne ud af det her.

Min sidste mulighed, er lagervikar hos ScanPeople. Ufaglært lagervikar. Perfekt! AFSLAG.