7. juni 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SF vil bruge hele servicerammen til velfærd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF vil bruge hele servicerammen til velfærd
Debat Egedal - 07. november 2019 kl. 14:04
Af På vegne af SF-Egedal skriver Formand Henrik Severin Hansen, Astershaven 233, 2765 Smørum
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Egedal: SF-Egedal har stillet ændringsforslag til Budget 2020-23. Det gør vi blandt andet fordi vi vil udnytte det råderum på cirka 10 millioner kroner, som forligspartierne ikke udnytter i servicerammen. Vi synes, at borgerne i Egedal har fortjent bedre velfærd, og siden der er plads i servicerammen, vil vi benytte den fuldt ud ved at gennemføre tiltrængte forbedringer.

Vi stiller følgende konkrete forslag:

På børneområdet tilføres midler til indfasning af minimumsnormeringer, da vi mener, at det er for uambitiøst at overlade den opgave til finanslovsforhandlingerne. På Christiansborg kæmper SF selvsagt også for at få afsat penge til minimumsnormeringer, men vi kan ikke vide os sikre på, at de gennemføres.

Der tilføres midler til indfasning af et obligatorisk »sundt frokostmåltid« på alle 0-5 års institutioner, så der ydes samme tilskud på 75 procent af driftsudgifterne som til den øvrige drift.

Disse to forslag skal ses i sammenhæng. Økonomisk set er målet med det andet forslag at begrænse de takststigninger, der ellers ville komme af bedre normeringer ifølge det første forslag.

På skoleområdet tilføres to gange 0,5 millioner kroner til Smørum og Ølstykke skoledistrikter til gennemførelse af fusionerne i de to skoledistrikter.

På ældreområdet tilføres to millioner kroner til forebyggende aktiviteter, blandt andet udvidelse af antallet af visiterede pladser i aktivitetscentre og demensdagcentre. Her er der skåret ned efter, at kommunen investerede godt fem millioner i ombygning af faciliteterne på Damgårdsparken, men vi mener, det er forkert at skære ned her.

Der skal afsættes midler til bedre busbetjening i Ledøje-Smørum. Det skal være med nul-emissionsbusser.

Reduktionerne på flexjob-området skal ikke gennemføres. ISF ønsker vi at tage vare på dem, der har det svært nok i forvejen.

Effektiviseringen på rengøringsområdet skal ikke gennemføres. Erfaringerne med effektiviseringer på rengøringsområdet viser, at det ikke resulterer i en bedre standard, snarere tværtimod.

Når SF ønsker at benytte servicerammen fuldt ud, er det også for være solidariske med de øvrige kommuner. Kommunernes Landsforening har kæmpet hårdt for at få hævet servicerammen, og vi skal derfor sørge for at fylde den ud - ellers vil det gå ud over alle kommuner senere.

SF-Egedal stemmer for forligspartiernes budget, da vi grundlæggende er enig med det. Men vi er ikke med i forliget, fordi vi kan ikke stå inde for en aftale, som giver os mundkurv på i forhold til kommunens 10-årige investeringsplan. Mundkurven går ud på, hvordan vi udtaler os i forbindelse med investeringsplanen, og vi kan ikke acceptere sådanne begrænsninger.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?